Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Neodgovoran odnos nadležnih donio velike probleme radnicima Metalca”

dem
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 28.02.2020. u 19:50

Kada je pred Parlamentarne izbore 2016. godine dočekao novog vlasnika Metalca, Grbović je radnicima i gradu obećao brda i doline. Danas, nakon 3 i po godine, ne samo da nema brda i dolina, već nema ni Metalca, ali zato ima novih „žrtava tranzicije“ iz koje naša država nikako da izađe 30 godina, saopštele us danas Demokrate, zaključujući da je novo odlaganje početka proizvodnje u Metalcu pratično stavljanje ključa u bravu tog preduzeća i ostavljanje čak 110 radnika na ulici, 

“Skandalozan je i sraman ignorantski odnos Veselina Grbovića koji se niti jednom nije udostojio da obiđe radnike Metalca i porazgovara sa njima, osim kada je obećavao brda i doline, a kamoli da uloži napor da se kriza u preduzeću prevaziđe i proizvodnja nastavi. Ipak, neki radnici su samoinicijativno, više puta odlazli u Opštinu i tražili sastanak sa predsjednikom, ali ih je Grbović svakog puta izbjegao i time im poslao jasnu poruku da ga njihovi problemi ne interesuju”, navodi se u saopštenju.

Iz te partije ističu da problemi radnika Metalca ne datiraju od skoro i da nijesu mali.

“Njima sa duguje dio oktobarske zarade, ali i plate iz novembra, decembra i januara, kada je proizvodnja bila smanjena ili je nije bilo uopšte. Takav odnos prema radnicima u potpunosti ogoljava nezainteresovanost nadležnih da riješe probleme radnika i da u dogovoru sa vlasnikom ponovo pokrenu proizvodnju. Oporavak Metalca predviđen je i Strateškim planom razvoja opštine Nikšić, ali je, kao što se u mnogim slučajevima pokazalo, taj plan samo mrtvo slovo na papiru koje služi za predizborne svrhe perjanicama DPS-a”, smatraju u Deokratama.

Oni dodaju da odlaganje početka proizvodnje, od 26. decembra pa sve do danas, radnicima Metalca samo otežava situaciju jer ne mogu pronaći drugi posao, nadajući se riješavanju situacije u firmi u kojoj su stalno zaposleni.

“Takav neodgovaran odnos nadležnih doveo je čak 110 porodica do velikih problema sa kojima se suočavaju uzdajući se u one koji su odgovorni za rješavanje tih problema, a koji se na njih uopšte ne osvrću.
Demokrate apeluju na nadležno ministarstvo i opštinu Nikšić da ne prebaciju lopticu sa jednih na druge, već da ispitaju da li je firma poslužila za transakcije isisavanja novca sumnjivim operacijama, kao i da, u skladu sa onim za šta ih građani plaćaju, riješe probleme u firmi, ili makar pomognu radnicima Metalca, a nakon toga da država izvrši poravnanje sa vlasnikom”, poručuju Demokrate. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci