Nikčević: Pobjeđujemo 16. oktobra, Nikšićani su uvijek znali da izaberu najbolje

14483387_1006967009416200_209425838_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2016. u 20:34

U prepunoj Sali Scene 213 Demokratska partija socijalista održala je večeras mini promotivnu konvenciju za gradske mjesne odbore DPS-a. 

Novo lice DPS-a, mladi poslanički kandidat Andrija Nikolić, istakao je da mu je čast da u svom gradu, sa svojim Nikšićanima podijeli neka razmišljanja o izbornoj trci.

Podsjetio je na ono što je, prema njegovim riječima, najveći uspjeh ove politike, a to je očuvanje mira početkom devedesetih godina, a zatim i obnova crnogorske nezavisnosti.

“Daću sebi za pravo da kažem da lokalna uprava radi dobar posao, što se može primjetiti golim okom. Međutim, apelujem i sa ovog mjesta da se zajedno svi još više angažujemo kako bi pomogli našem gradu, kako bi animirali mlade ljude u Nikšiću da ostaju u Nikšiću i da rade za Nikšić. Bez naprednog Nikšića, nema napredne Crne Gore”, poručio je Nikolić.

Predsjednik OO DPS Nikšić, Radivoje Nikčević, kazao je da ova partija danas kreće ka konačnoj pobjedi koju će ovjeriti 16. oktobra. On je naglasio da su građani Nikšića, uvijek kada je potrebno, znali da izaberu one koji su, kako je naveo, najbolji. Istakao je da imaju jasan, precizan i ostvarljiv program koji u prvi plan stavlja zapošljavanje.

“Kreiraćemo socio-ekonomski ambijent u kojem će sposobni mladi ljudi dobiti priliku da iskažu sav svoj potencijal, a prije svega znanje i vještine koje posjeduju, a to posjeduju i mladi našeg grada”, kazao je Nikčević.

Kao samo neke od segmenata planiranog programa naveo je nastavak programa stručnog osposobljavanje za visokoškolce uz posebne stimulacije za poslodavce za njihov prijem u radni odnos, početak stručnog osposobljavanja za svršene srednjoškolce,  poseban program za radnike koji su ostali bez posla kao i one koji su proglašeni tehnološkim viškom ,povoljne kredite preduzetnicima, bolji položaj prosvjetnih i zdravstvenih radnika, rješenje stambenih potreba penzionera, posebno onih sa najniđim primanjima, poseban paket mjera za poljoprivredne izvodjače…

“U prethodne tri i po godine Nikšić je bio, a i sada je jedno veliko gradilište. U Nikšić su uložena ogromna sredstva, kako u objekte komunalne, tako i putne infrastrukture , a oblasti kulture i sporta dobili su nove prostorne sadržaje. Dobijen je najsavremeniji objekat koji će biti u funkciji razvoja biznisa i preduzetništva izgrađeni su novi tržni centri”, objasnio je Nikčević, ali i naglasio da je  posebna pažnja posvećena  ulaganju u objekte primarne zdravstvene zaštite u prigradskim područjima,a  da nijesu zaboravljena ni djeca predškolskog uzrasta izgradnjom više objekata za njihov boravak.

Branka Tanasijević, takođe poslanički kandidat, kazala je da sve koji su večeras bili na ovom mjestu povezuje to što vjeruju jedni drugima, za razliku od opozicije, ali i u sebe i svoju državu, Demokratsku partiju socijalista koja, prema njenim riječima, posvećena napretku Crne Gore i promovisanju njenih vrijednosti.

“Samo oni koji vjeruju u Crnu Goru i posvećeni su njenom napretku hoće, znaju i treba da je vode sigurnim korakom u sigurnu budućnost”, kazala je ona dodajujći da je sigurna u ubjedljivu pobjedu.

A predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, poželio je ubjedljivu pobjedu DPS-a na predstojećim izborima, a zatim se osvrnuo na urađeno u prethodnom mandatu. Istakao je i koliko je pobjeda u Nikšiću važna za pobjedu na državnom nivou.

“Diplomirajmo 16. oktobra za dobro Crne Gore, za dobro Nikšića i za dobrobit svih građana Crne Gore”, poručio je Grbović prisutnima.

Zamjenik predsjednika DPS CG, Duško Marković, kazao je da mu je zadovoljsto što je u gradu koji je, kako je rekao, uvijek kada je to trebalo bio uz Crnu Goru, borio se za nju, stvarao i čuvao.

“Zbog toga ja mislim da je izbor jednostavan-glasati Demokratsku partiju socijalista, glasamo za Crnu Goru, glasamo za njenu budućnost, glasamo za svakog od nas pojedinačno, glasamo za naše porodice. Zbog toga Nikšičani, jer ste kao ugaoni kamen države Crne Gore, 16. potvrdite vaše opredjeljenje”, poručio je Marković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sjednica jedanaestog vanrednog zasijedanja u 2022. godini, na kojoj će se glasati o predlogu predsjednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini Crne Gore, održaće se u petak, saopšteno je iz parlamenta.
Da li je crnogorsko društvo zarobila politika? Sagovornici TVCG, univerzitetski profesori odgovaraju, da jeste. Otrovala nas je, poručuju, do te mjere da sve više mrzimo. I to je valjda alarm da kažemo dosta, i okrenemo se sebi.