Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikčević: Vlast u Nikšiću posao obavlja besprekorono

radivoje_lala_nikcevic_2_1
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 21.03.2016. u 12:36

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Nikšiću, Radovoje Nikčević, ocijenio je da trenutna dešavanja na državnoj političkoj sceni ne mogu uticati na vršenje vlasti u Nikšiću.

''Kada je u pitanju Nikšić, politička situacija je stabilna. Mi obavljamo poslove besprekorno, bez ikakvih zastoja. Nastavljamo ono što smo počeli i sa zadovoljstvom možemo kazati da se izborni program ostvaruje u potpunosti'', rekao je Nikčević.

U intervjuu za Dnevne novine, on je napomenuo da će prioritet lokalne vlasti u saradnji sa državom u narednom periodu biti rješavanje pitanja nezaposlenosti, koja je, kako je rekao, u Nikšiću nastala kao posljedica tranzicije.

Govoreći o političkoj situaciji na nivou države, Nikčević je rekao da je ona složena zbog podjela koje su se desile u opozicionim političkim partijama.

''Svjedoci smo da se skupštinski Poslovnik ne poštuje. Poslanici koji su ušli u radna tijela Skupštine kao predstavnici jedne političke partije danas su u drugim političkim partijama'', rekao je on i dodao da je predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić zloup otrijebio Poslovnik.

''Na mjestima predsjednika i zamjenika parlamentarnih odbora ne mogu biti oba poslanika iz redova pozicije, odnosno u trenutnoj situaciji, iz opozicije'', izjavio  je Nikčević.

On je istakao da će Demokratska partija socijalista istrajati  da se na skupštinskoj sjednici glasa o povjerenju predsjedniku Parlamenta, te da nijesu opravdane tvrdnje da se mora čekati da na dnevni red dođe tačka ''izbori i imenovanja''.

On je nazvao traženjem alibija posljednje tvrdnje Demokratskog fronta da DPS pokušava da obezbijedi krađu izbora elektronskom identifikacijom birača.

''Elektronsku identifikaciju birača su oni tražili. Na ulicama su pokušali da mobilišu biračko tijelo i neke druge stranke, ali to im je bilo uzaludno i sada se hvataju za slamku spasa'', zaključio je Nikčević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.