Nikolić: Nikšićka lokalna uprava nema ništa drugo da ponudi osim razdora među građanima

DPS
 • Autor onogost.me
 • 21.04.2023. u 17:26
Odluka lokalnih vlasti u Nikšiću da ukinu nazive ulica “Narodnih heroja” i “Partizanski put”, a da jedna od ulica u gradu ponese ime po pripadniku Bjelopavlićke četničke brigade Blagoju Jovoviću, potvrđuje da nikšićka lokalna uprava nema ništa drugo da ponudi osim razdora među građanima, poručio je član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić.

“Umjesto da predano rade na unaprijeđenju standarda života Nikšićana, da služe građanima bolje od svojih prethodnika, vlast na čelu sa mladim funkcionerom prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta nastavlja sa zloupotrebom sistema vlasti i sprovođenjem revizije savremene istorije Crne Gore”, saopštio je Nikolić.

Ko bi se drugo usudio, pita on, da u Nikšiću koji je dao 45 narodnih heroja i 1241. žrtvu u antifašističkoj borbi, “preimenuje ulicu koja nosi ime njima, osim ideološki sljedbenici onih koji su hapsili i strijeljali jednog od narodnih heroja Ljuba Čupića”.

“Nije ovo ni prvi put da se u Crnoj Gori nakon promjene vlasti 2020. godine, kontroverznim prijedlozima za promjenu imena ulica pokušava dodatno uticati na vrijednosnu preorijentaciju državnog karaktera Crne Gore po uzoru na Srbiju, koja je rehabilitovala četnički pokret i ljude koji su služili fašizmu”, naglasio je funkcioner DPS.

Građani Nikšića, smatra on, koji su željeli i izglasali političke promjene na posljednjim lokalnim izborima, danas, po njegovim riječima, imaju dodatnu obavezu da razmisle o tome da li su im iz “aktuelne lokalne uprave obećali rad na unaprijeđenju kvaliteta života u našoj opstini, ili grube provokacije, koje produbljuju podjele i otvaraju stare rane”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci