Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka URA: Nakon reakcije nadležnih odredićemo se povodom dalje podrške Kovačeviću

URA
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2023. u 14:27
U skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem i konačnom odlukom nadležnih institucija GP URA Nikšić će se odrediti u dijelu dalje podrške aktuelnom predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću.

Nakon što je preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada “Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić”, Kovačević je sinoć dao izjavu u CB Nikšić.

Iz Uprave policije danas saopštili da se u radnjama  Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo.

Iz GP URA Nikšić su kazali da oštro osuđuju svaki čin koji može čak i ukazati na nepoštovanje državnih simbola Crne Gore.
Od javnih funkcionera, a pogotovo od nosioca državnih i lokalnih vlasti koje funkcije obavljaju u interesu svih građanki i građana, kako ističu, najmanje što se očekuje je da poštuju državne simbole naše države.

 

"Nije za očekivati da država ikome „utjeruje” patriotizam, ali nije prikladno ni nipodaštavati emocije onih koji ih istinski osjećaju za svoju domovinu. Zato, smatramo da je obaveza države da zakonski sankcioniše nepoštovanje državnih simbola koje ima za cilj ponovno pravljenje vještačkog jaza na nacionalnoj osnovi među građanima. Zato tražimo od svih javnih službenika i funkcionera da se prema simbolima države, od koje im nimalo ne smeta da uredno i redovno primaju platu, odnose s poštovanjem, kako i dolikuje pozicijama na kojima se nalaze. Na kraju, pozdravljamo pravovremenu reakciju nadležnih organa i vjerujemo da će se ovaj slučaj brzo zatvoriti do kraja. U skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem i konačnom odlukom nadležnih institucija povodom ovog događaja GP URA Nikšić će se odrediti i u dijelu dalje podrške aktuelnom predsjedniku Opštine", navodi se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Košarkaši Crne Gore poraženi su danas u Rigi od selekcije Brazila 81:72 na startu olimpijskog kvalifikacionog turnira.
    Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.