Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićke Demokrate u velikoj terenskoj kampanji, pokucali na vrata 10.257 domaćinstava

dsc_2304
Miloš Vuković
  • Autor onogost.me
  • 03.12.2015. u 15:52

Kako se navodi u saopštenju OO Demokrata Nikšić, u prostorijama te stranke održana je sjednica loklanog Inicijativnog odbora, što je bila prilika da se rukovodstvo Demokrata bliže upozna sa rezultatima aktivnosti koje su Mlade Demokrate imale na području opštine Nikšić u prethodnih dvadesetak dana.

„ Naime, mlade Demokrate su, o okviru tzv. kampanje od vrata do vrata, nošene pobjedničkim duhom i rješenjima iz našeg programa, obišle 10.257 nikšićkih domaćinstava. Reakcija Nikšićanki i Nikšićana, na predstavljanje programa “Pobjede, a ne podjele”, i sami pomen Demokratske Crne Gore više je nego pozitivna i u tom smislu ohrabrujuća za nas da nastavimo putem kojim smo krenuli. Preciznije, Demokrate bilježe trenutnu sigurnu podršku od 14,85% u opštini Nikšić, uz tendenciju rasta, s obzirom na visok stepen interesovanja za aktivnosti i veliki broj mladih ljudi koji su se aktivirali u kampanji “od vrata do vrata”.

U saopštenju se navodi da su nikšićke Demokrate upoznate sa Planom za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora.

„ U pitanju je jedini dokument, takve prirode u ovom trenutku, koji na sveobuhvatan način vrši analizu stanja u državi i nudi konkretna rješenja za prevazilaženje teške političke situacije. . Demokrate iz Nikšića su upoznate i sa sadržajem i namjerom donošenja tzv. Lex specialis-a, posebnog zakona koji u sklopu Plana ima za cilj sprovođenje poštenih i fer izbora u Crnoj Gori, kroz sprečavanje predizbornih i izbornih zloupotreba i nezakonitosti“, navodi se u saopštenju nikšićkih Demokrata.

Demokrate vjeruju da im je Nikšić vrlo jako uporište, pa ih očekuje biće održavanje izborne konvencije za formiranje opštinskih organa Demokratske Crne Gore, za koju su pripreme u toku.

“Sumirani rezultati kampanje, odziv i reakcije građana, kako u Nikšiću, tako i u drugim opštinama, ukazuju da je pred Demokratama, koje su se odlučile da vrate vjeru građana u politiku i političare, svijetla budućnost”, zaključuje se u njihovom saopštenju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.