Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki komunisti održali protest, bilo i homofobnih poruka

cica_sad
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 05.09.2015. u 10:38

„Zar treba da na čuvenom nikšićkom korzu gledamo kako se ljube dva muškarca ili dvije đevojke, da  budućim generacijama  objašnjavamo da su ih na svijet donijele srodne duše, one dvije tete ili dva čika“, kazao je ispred opštine Radisav Stanišić, predsjednik OK JKPCG Nikšić.

Pod sloganom „Tuđe nećemo, svoje ne damo“, nikšićki komunisti protestnom  šetnjom od svojih prostorija, na Trgu Slobode, do zgrade opštine Nikšić poručili su još jednom  organizatorima nikšićkog prajda, da im neće dozvoliti  da  održe paradu ponosa sa istaknutom petokrakom i  parolom „Stop fašizmu, sloboda narodu“.

„Njihova parada nam kao parada ne smeta, ali nam smeta, itekako, licemjerstvo i odvažnost ove populacije da sebe ravnaju sa narodnim herojima i borcima palim u borbi protiv fašizma. Nazivaju sebe levičarima i antifašistima, a bore se za ostvarivanje programa pseudo levice, poništavajući prirodne zakone“, naglasio je Stanišić i zahvalio okupljenima na podršci za  odbranu antifašističkih simbola od zloupotreba.

Stevan Milivojević, direktor LGBT Foruma Progres, pojavio se danas na protestu sa namjerom da čuje sadžaj skupa i pokuša naći zajednički jezik sa komunistima, odnosno da nađu kompromis koji bi odgovarao svima. No, kako je rekako, sve što je čuo bila je čista homofobija.

„Da je poenta skupa bio samo probelm  simbola i njegova upotreba, ja sam prvi koji bi ponudio kompromisno rješenje gospodinu Stanišiću i odustao od samih simbola. Međutim, vrlo je jasno iz govora koji smo čuli da se LGBT osobe nazivaju neprirodnim i da se podsmijava sa mogućnošću da se istopolni parovi nekad možda poljube u centru ili uhvate za ruku. Meni je vrlo jasno da je posrijedi jedan vrlo jasan oblik homofobije. Zato mi je žao što ne možemo naći kompromis. Mi nećemo odustati od simbola“, poručio je Milivojević.

Kako je rekao, još nije utvrđen datum nikšićkog prajada, iako je planiran za 18. septembar, na dan koji predstavlja datum oslobođenje grada i ima uporište u antifašističkim idejama LGBT Foruma Progres.

 „Policija o tome odlučuje. Ukoliko procijene da taj dan nije dobar za bilo koju formu javnog okupljanja, mi ćemo to prihvatiti“, zaključio je Milivojević.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) najoštrije je osudilo odluku Vlade Crne Gore da u Generalnoj Skupštini UN–a glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i zato jednoglasno donijelo odluku o suspenziji podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjenja zahtjeva a saopštili su i da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun mjesec.
Crna Gora od neobavezujuće Rezolucije neće dobiti ništa niti bilo ko drugi, niti će biti štete, a trebamo da se okrenemo povezivanju i boljem razumijevanju među sobom, poručio je premijer Milojko Spajić odgovarajući na pitanje šta će Crna Gora i region dobiti od usvajanja jučerašnje Rezolucije o Srebrenici.