Nova sabotaža izbornog procesa u Šavniku

DPS
 • Autor onogost.me
 • 20.11.2022. u 22:24
Iz DPS Crne Gore saopštili su da pored brojnih poziva i apela koje su uputili sa svih instanci partije, njihovi politički oponenti iz redova DF-a ponovo su nastavili sa sabotažom izbornog procesa u Šavniku koji se iz nedjelje u nedjelju u potpunosti obesmislio.

“Očekivali smo da će se konačno, uz pomoć nadležnih državnih organa, uspostaviti demokratski princip koji građanima sa pravom glasa na lokalnim izborima u našoj opštini garantuje slobodno izražavanje svoje volje, međutim do toga ni danas nije došlo. Svojim nerazumnim i primitivnim ponašanjem pojedini predstavnici DF ponovo su onemogućili nastavak glasanja a time i građanima Šavnika suspendovali pravo demokratskog izbora svojih predstavnika u lokalnom parlamentu”, naveli su iz DPS-a.

Kako tvrde, “da demokratski principi i tekovine savremene Evrope ne leže u redovima DF jasno je svakom zdravomislećem crnogorskom građaninu, svakoj međunarodnoj organizaciji i predstavniku diplomatskog kora u Crnoj Gori”.

“Ali svakako da je svima njima, kao što je i nama, nepojmljivo nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija naše države. Kao što smo to već i najavili, Demokratska partija socijalista će u narednom periodu podnijeti krivične prijave protiv nadležnog tužioca zbog nepostupanja u konkretnim slučajevima povodom krivičnih prijava protiv lica koja su vršila krivična djela iz oblasti izbornih zloupotreba, ali ćemo podnijeti i krivične prijave protiv svih drugih nadležnih organa zbog nepostupanja po ovlašćenjima i činjenice da već peti put nijesu u stanju stvoriti uslove da se izbori u Šavniku uspješno privedu kraju”, rekli su iz DPS-a.
Na taj način će, kako su kazali, zaštiti demokratiju kao sistem vladavine savremenog doba, Ustav Crne Gore i elementarno ustavno pravo građanina da bira i bude biran.

“Ali i samu našu državu, od samovolje pojedinih partija i društvene klime proizvedene u post tridesetoavgustovskom perodu anarhije, bezvlašća, degradiranja državnog aparata, i u konačnom urušavanja Crne Gore”, tvrde u DPS-u.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Организујте гласање у Никшић, да не малтретирате оволики народ да путује за Шавник сваке недеље

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da Vlada može da uvede prinudnu upravu u nekoj opštini ako parlament ne funkcioniše pola godine. Komentarišući dešavanja u Šavniku Abazović je rekao da misli da je izostala prava reakcija tužilaštva jer “mi ne možemo da zabranjmo ljudima da se izjašnjavaju”.
  Ponovno sprečavanje održavanja izbora u Šavniku, sedmo za redom, novi je šamar od Demokratskog fronta, ne samo Šavvničanima, opštini, nego i čitavoj Crnoj Gori, kazali su iz Opštinskog odbora DPS-a.