Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nova sabotaža izbornog procesa u Šavniku

DPS
  • Autor onogost.me
  • 20.11.2022. u 22:24
Iz DPS Crne Gore saopštili su da pored brojnih poziva i apela koje su uputili sa svih instanci partije, njihovi politički oponenti iz redova DF-a ponovo su nastavili sa sabotažom izbornog procesa u Šavniku koji se iz nedjelje u nedjelju u potpunosti obesmislio.

“Očekivali smo da će se konačno, uz pomoć nadležnih državnih organa, uspostaviti demokratski princip koji građanima sa pravom glasa na lokalnim izborima u našoj opštini garantuje slobodno izražavanje svoje volje, međutim do toga ni danas nije došlo. Svojim nerazumnim i primitivnim ponašanjem pojedini predstavnici DF ponovo su onemogućili nastavak glasanja a time i građanima Šavnika suspendovali pravo demokratskog izbora svojih predstavnika u lokalnom parlamentu”, naveli su iz DPS-a.

Kako tvrde, “da demokratski principi i tekovine savremene Evrope ne leže u redovima DF jasno je svakom zdravomislećem crnogorskom građaninu, svakoj međunarodnoj organizaciji i predstavniku diplomatskog kora u Crnoj Gori”.

“Ali svakako da je svima njima, kao što je i nama, nepojmljivo nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija naše države. Kao što smo to već i najavili, Demokratska partija socijalista će u narednom periodu podnijeti krivične prijave protiv nadležnog tužioca zbog nepostupanja u konkretnim slučajevima povodom krivičnih prijava protiv lica koja su vršila krivična djela iz oblasti izbornih zloupotreba, ali ćemo podnijeti i krivične prijave protiv svih drugih nadležnih organa zbog nepostupanja po ovlašćenjima i činjenice da već peti put nijesu u stanju stvoriti uslove da se izbori u Šavniku uspješno privedu kraju”, rekli su iz DPS-a.
Na taj način će, kako su kazali, zaštiti demokratiju kao sistem vladavine savremenog doba, Ustav Crne Gore i elementarno ustavno pravo građanina da bira i bude biran.

“Ali i samu našu državu, od samovolje pojedinih partija i društvene klime proizvedene u post tridesetoavgustovskom perodu anarhije, bezvlašća, degradiranja državnog aparata, i u konačnom urušavanja Crne Gore”, tvrde u DPS-u.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Организујте гласање у Никшић, да не малтретирате оволики народ да путује за Шавник сваке недеље

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci