Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NVO ”Župa u srcu”: Zadovoljni smo izborom Savjeta Mjesne zajednice

niksicka_zupa
panoramio.com
  • Autor onogost.me
  • 28.03.2016. u 12:43

Nevladina organizacija „Župa u srcu” pozdravila je izbore, kojima su izabrani novi članovi Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka. 

Kako navodi ta NVO, izborom članova Savjeta prekinuto je bezvlašće i niz manipulacija koje su dovele do nazadovanja, a Župa je postala simbol borbe za demokratiju u Crnoj Gori, kao i građanske želje da se odlučuje o svojoj sudbini.

“Izbor nove Mjesne zajednice, iako su ga predstavnici DPS-a doživjeli kao poraz, to ne bi trebalo da bude, jer je krajnje vrijeme da se svi zajedno okrenemo razvoju našeg kraja i problemima koji su zajednički. Isto tako opozicioni predstavnici moraju ostati dostojni u pobjedi pružajući ruku saradnje svojim komšijama kako bi zajedno omogućili stanovnicima Župe bolje uslove života”, naveli su iz NVO ''Župa u srcu''.

Oni očekuju od svih članova Savjeta i budućeg predsjednika da svim Župljanima predoče strategije i programe razvoja tog kraja.

“Ovim putem poručujemo svima da u našoj organizaciji mogu imati snažnu podršku na tom putu, ali i još snažniji otpor da se stanje nefunkcionisanja mjesne zajednice i neaktivnosti pojedinih članova Savjeta više nikada ne ponovi”, saopštavaju iz NVO “Župa u srcu”.

Članovi organizacije ubuduće će prisustvovati svim sjednicama Savjeta, kako bi građanima Župe omogućili bolji uvid u odluke Savjeta, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.