Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Obradovao nas je dolazak Mladih DPS-a u crkvu, ali nije bilo potrebe da se lažno predstavljaju”

22_5
screenshoot
  • Autor onogost.me
  • 07.02.2020. u 11:15

Posjeta mladih DPS-a Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog izazvala je juče pravu lavinu komentara, što se moglo vidjeti i na Facebook stranici našeg portala. Danas se tim povodom saopštenjem za javnost oglasilo i Bratstvo pravoslavne omladine Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću koje prenosimo u cjelosti.

"Veoma smo začuđeni, a sa druge strane istinski i obradovani što smo na video snimku koji je danas kružio po društvenim mrežama imali priliku da vidimo članove Savjeta mladih DPS- opštinskog odbora Nikšić, u Crkvi, a uprkos svim onim šovinističkim izjavama koje smo imali priliku da čujemo predhodnih dana iz njihovih redova.

Ovim činom, mladi DPS-a su dokazali našu mnogo puta izrečenu tvrdnju da Crkva Božija ne poznaje nacionalne, a naročito ne političke ili ideološke razlike, te da su u nju dobrodošli svi bez obriza na lične stavove i opredjeljenja.

 

Takođe su pokazali da Crkva nije mjesto gdje se ljudi legitimišu, pa stoga nije bili ni potrebe da se lažno predstavljaju da nijesu iz našeg grada, kako bi snimili isti video.

Bratstvo pravoslavne omladine Svetog Vasilija Ostroškog izražava radost što su naši sugrađani pozvali na ,,ljubav, mir i suživot“ i time podržali našu Crkvu u odbrani svetinja i pokazali da se na taj način a nikako drugačije, braneći svetinje brani i država.

S obzirom na to da su odlučili da uzmu učešća u životu Crkve Bratstvo pravoslavne omladine bratski ih očekuje da nam se pridruže i načine prve korake u svom životu u Hristu", navodi se u saopštenju koje potpisuje Mr Miloš Nenezić. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci