Autor: onogost.me
Foto: twitter
19:37
12.8.2020.

Od 15. avgusta besplatan Call centar za informacije o biračkom spisku

Od 15. avgusta do 30. avgusta biće aktivan besplatan Call centar za informacije o biračkom spisku i to putem broja telefona koji je besplatan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori 19820, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.


Na ovaj način će, kako je ocijenjeno na današanjem sastanku Ekspertskog tima za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska kojim rukovodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, građanima biti omogućeno da se informišu da li su upisanu i birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju.

"Ekspertski tim je usvojio plan realizacije preostalih aktivnosti do održavanja izbora, shodno Zakonu o biračkom spisku i Zakonu o izboru odborinika i poslanika. Uputio je poziv građanima da ukoliko nijesu predaju zahjev za zamjenu isteklih identifikacionih dokumenta. Zahtjevi za izdavanje mogu se predavati do dana izbora, imajući u vidu da će područne jedinice i filijale za građanska stanja i lične isprave MUP-a na dan održavanja izbora 30. avgusta raditi u svrhu izdavanja identifikacionih dokumenata u periodu od 07.00 do 20.00 sati", istaknuto je u saopštenju.

Tim je konstatovao da su građani iskazali veliko interesovanje za komunikaciju putem imejla [email protected], te da se na upite odgovara bez odlaganja. Pozvali su građane i druge zainteresovane subjekte da se za sve dileme u pogledu regularnosti biračkog spiska obrate putem ove imejl adrese.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:03
  25.9.2020.

  Više od 60 odsto građana očekuje da Crna Gora nakon izbora ostane nezavisna i na evroatlantskom putu, dok više od 80 odsto ne dovodi u pitanje nezavisnost države, pokazalo je najnovije istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

 • 17:35
  23.9.2020.

  Aleksa Bečić iz Demokrata novi je predsjednik Parlamenta Crne Gore. Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik, dok je 25 bilo praznih listića.

   

 • 07:47
  23.9.2020.

  Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik, biće održana danas.

 • 14:26
  22.9.2020.

  Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik, biće održana sjutra.