Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odbornici koalicije “Evropski tim za Nikšić” napustili sjednicu

  • Autor onogost.me
  • 17.06.2022. u 09:35

Nezadovoljni ophođenjem lokalne vlasti "prema državnim simbolima i civilizacijskim vrijednostima" odbornici koalicije "Evropski tim za Nikšić" napustili su sjednicu Skupštine Opštine (SO) Nikšić.

“Odbornici Evropskog tima za Nikšić pokazali su odgovornost davajući kvorum sjednici. Ipak, želimo da izrazimo protest zbog skidanja crnogorske zastave sa zgrade Opštine. Pitamo, kada ćete smjeniti sve one koji sjede tokom intoniranja himne. Izražavamo i revolt povodom kreativnog ukrašavanja grada povodom 21. maja”, kazao je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović.

Odbornik Socijaldemokrata Nikola Zirojević koji je kazao da iz revolta napuštaju sjednicu, ali da već sjutra nastavljaju sa borbom.

„Potpuno je ubijen stari duh Nikšića… Svjedočimo sunovratu vrijednosti sistema u našem gradu”, kazao je Zirojević.

Nakon što je opozicija napustila salu, riječ je uzeo predsjednik Opštine Marko Kovačević koji je kazao da je zastava na zgradi Opštine bila duže za vrijeme nove, nego prethodne vlasti.

“Laž je da smo zastavu skinuli protiv zakona. Državne simbole imamo ispred zgrade Opštine. Ako smo nešto uradili protiv zakona, to se može lako provjeriti”, kazao je Kovačević.

Nakon proceduralnih reakcija i napuštanja sale od strane opozicije, sjednica je nastavljena.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.