Odbornici koalicije “Evropski tim za Nikšić” napustili sjednicu

Nezadovoljni ophođenjem lokalne vlasti "prema državnim simbolima i civilizacijskim vrijednostima" odbornici koalicije "Evropski tim za Nikšić" napustili su sjednicu Skupštine Opštine (SO) Nikšić.

“Odbornici Evropskog tima za Nikšić pokazali su odgovornost davajući kvorum sjednici. Ipak, želimo da izrazimo protest zbog skidanja crnogorske zastave sa zgrade Opštine. Pitamo, kada ćete smjeniti sve one koji sjede tokom intoniranja himne. Izražavamo i revolt povodom kreativnog ukrašavanja grada povodom 21. maja”, kazao je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović.

Odbornik Socijaldemokrata Nikola Zirojević koji je kazao da iz revolta napuštaju sjednicu, ali da već sjutra nastavljaju sa borbom.

„Potpuno je ubijen stari duh Nikšića… Svjedočimo sunovratu vrijednosti sistema u našem gradu”, kazao je Zirojević.

Nakon što je opozicija napustila salu, riječ je uzeo predsjednik Opštine Marko Kovačević koji je kazao da je zastava na zgradi Opštine bila duže za vrijeme nove, nego prethodne vlasti.

“Laž je da smo zastavu skinuli protiv zakona. Državne simbole imamo ispred zgrade Opštine. Ako smo nešto uradili protiv zakona, to se može lako provjeriti”, kazao je Kovačević.

Nakon proceduralnih reakcija i napuštanja sale od strane opozicije, sjednica je nastavljena.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić zatražio je od predsjednika Opštine Marka Kovačevića da po hitnoj proceduri smijeni savjetnika za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljana Mijuškovića "zbog nehumanih, neetičnih i nadasve nečovječnih komentara objavljenih na društvenim mrežama, a povodom događaja na Cetinju".