Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održan protest u Nikšiću: Velike bitke se pobjeđuju zajedno, tražimo pad Vlade

ne_boj_se
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 02.03.2019. u 15:43

U organizaciji Demokrata, Demosa i Crnogorske danas je u Nikšiću organizovan protest “Gotov je. Ne boj se!” na kojem je lider Demokrata Aleksa Bečić kazao da traže promjenu sistema vrijednosti.

On je naglasio da žele Nikšić koji će da stvara novog Stojana Cerovića, Novaka Đokovića, Miljana Miljanića, Ljuba Čupića i mnoge druge velikane.

“Kad neko uradi svom rodnom gradu ono što je Đukanović uradio Nikšiću, kako možete očekivati da nešto uradi za Crnu Goru. Urušili su sistem vrijednosti i to im nikada nećemo oprostiti. Tražimo promjenu sistema vrijednosti. Nećemo Nikšić koji se prepoznaje po kamatašima, kriminalcima, kovertašima”, istakao je Bečić.

Bečić je kazao i da ne žele rekonstrukciju Vlade već pad ove i izbor nove.

“Ko god krene da nas nacionalno i vjerski prebrojava znajte da je po zadatku. Ko god ne protestuje demokratski i evropski, znajte da je po zadatku. Jedinstveno budimo sa građanima na protestima”, naveo je Bečić između ostalog. 

Nakon lidera Demokrata, prisutnima se obratio i predsjednik Demosa Miodrag Lekić koji je istakao da vlast odbija mirnu tranziciju.

“Građani pripremaju odgovor na krizu. Velike bitke se pobjeđuju zajedno. Građani su udruženi i želimo da provjetrimo ustajali vazduh i zagađenu atmosferu. Oni se nalaze na palubi Titanika, tamo je bal pod maskama”, istakao je on.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević istakao je da je vlast uključila svu raspoloživu mašineriju da se obračuna sa njima.

“Naša ključna poruka glasi: promjene! Promjene su nužne ako želimo da gradimo savremeno društvo u kojem će se znati red, u kojem će vladati pravda i čiji temelj će biti sloboda. Poruka hrabrosti, slobode i dostojanstva treba da dođe do svakog crnogorskog građanina. Zato, danas iz Nikšića jasno poručujemo: Ne boj se! Pridruži nam se! Pobijedićemo! Živjeli!”, poručio je Pavićević.

Okupljeni su se nakon završetka skupa uputili za Podgoricu, gdje će se od 18 časova pridružiti građanskom protestu „Odupri se 97.000“.

Prema procjeni organizatora današnjem skupu je prisustvovalo oko 4.000 ljudi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci