Održana sjednica OO SNP Nikšić

snp
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 13.11.2015. u 13:21

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Nikšiću održao je danas sjednicu na kojoj su prisustvovali predsjednik SNP-a, Srđan Milić, potpredsjednik Veselin Bakić, poslanica u Skupštini Crne Gore Snežana Jonica, član Glavnog odbora Vladimir Joković i oko 130 članova iz Opštinskog  i pojedinih mjesnih odbora.

Na sjednici je analizirana politička situacija u Crnoj Gori i raspravljano o pripremama za predstojeće parlamentarne izbore. Jednoglasno je zaključeno da je personalni sastav državnih institucija, počev od Vlade i Skupštine Crne Gore, pa preko lokalnih samouprava u kojima je DPS na vlasti, nelegitiman, jer ne odražava izbornu volju građana, već je odraz političke korupcije, prenosi CdM.

Takođe je osuđena represija sprovedena u Podgorici, u noći 24. oktobra, nakon razbijanja protesta.

„Jasno je da je takvo ponašanje dozvoljeno policiji u cilju zastrašivanja građana, a ne radi zaštite državnih institucija. Konstatovano je da sa onima koji su naredili prebijanje građana ne treba imati dijalog, dok se odgovorni za to ne privedu pravdi”, navodi se u saopštenju OO SNP-a.

Na sjednici je zaključeno  da fer izbora ne može biti dok Demokratska partija socijalista kontroliše sve državne resurse i zloupotrebljava ih za ostvarivanje što boljeg izbornog rezultata.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nakon 24 godine Plužine su dobile novog predsjednika Opštine – umjesto Mijuška Bajagića, najdugovječnijeg predsjednika neke opštine u Crnoj Gori, tu funkciju će u naredne četiri godine obavljati Slobodan Delić, dosadašnji direktor Parka prirode „Piva“ i predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).
Zbog nesprovođenja reformi koje su obećane nakon pada DPS-a, pojedine institucije ne postupaju kako treba ili postupaju selektivno, smatra Lazar Grdinić iz istraživačkog centra MANS-a. Kako je kazao u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", jako je nezrelo i neodgovorno to što rješenje institucionalne krize zavisi od političke volje.