Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održana Tribina Mladih DPS-a: Nezaposlenost problem koji opterećuje omladinu

dps4
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.04.2016. u 07:05

U Velikoj sali Opštinskog odbora DPS Nikšić, sinoć je održana Tribina mladih u organizaciji Savjeta mladih DPS Nikšić. Kako ističu iz OO DPS-a, u sali koja je bila pretijesna da primi sve zainteresovane vodila se otvorena i konstruktivna rasprava u kojoj je učestvovao veliki broj mladih Nikšićana. 

“Tribina je bila posvećena problematici nezaposlenosti koja u najvećoj mjeri opterećuje mlade ljude danas. Usvojim izlaganjima posebno su, pored nezaposlenosti, apostrofirani  i problemi velikog broja visoko obrazovanih kadrova, naročito prosvjetne struke, kao i nedostatak određenih sadržaja koji bi dodatno unaprijedili ambijent za život mladih u Nikšiću”, navodi se u saopštenju.

Na brojna pitanja prisutnih odgovarali su gosti Tribine, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i koordinator ispred Predsjedništva DPS Crne Gore za Nikšić, Milutin Simović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, a prisutnima su se još obratili i predsjednik OO DPS Nikšić, Radivoje Lala Nikčević, koordinator ispred Izvršnog odbora DPS Crne Gore za Nikšić, Milosav Anđelić i predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore Nikola Pešić.

Istog dana održana je sjednica Opštinskog odbora Ženske alijanse DPS Nikšić.

Sjednicom je predsjedavala novoizabrana predsjednica ŽAD Nikšić Nada Dubljević.

Na sjednici je izvršena prezentacija Plana aktivnosti koje članice ŽAD namjeravaju da realizuju do kraja tekuće godine.

Radi što kvalitetnije realizacije pomenutih aktivnosti formiranu su i posebni timovi i to: tim za preduzetništvo, tim za tematsko obilježavanje značajnih datuma, tim za kulturu i obrazovanje, tim za zakonodavstvo i evroatlanske integracije i tim za socijalne teme i sport  sa konkretnim zaduženjima.    

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci