Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:51
28.9.2019.

OO DPS Nikšić: Đukanović za predsjednika, Marković za zamjenika partije

U Opštnskom odboru  Demokratske partije socijalista Nikšić sinoć su održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora.  
 


U svim Mjesnim organizacijama, kao i na Izvršnom i Opštinskom odboru jedinstven je bio stav da Milo Đukanović bude predsjednik Partije, a Duško Marković zamjenik predsjednika Partije.

Na sjednicama je jednoglasno usvojen Prijedlog liste kandidata za predstavnike osmog kongresa iz Opštinske organizacije DPS-a Nikšić, koja broji 42 predstavnika. 

Na istoj sjednici utvrđena je Zbirna lista predloženih kandidata za Glavni odbor. Takođe, konstatovano je da će Opštinski odbor na decembarskoj sjednici razmatrati Izvještaj o realizaciji izbornog programa, kao i Plan realizacije izbornog programa za narednu godinu.

Pomenutim sjednicama prisustvovao je koordinator za Nikšić ispred Izvršnog odbora, Milosav Anđelić. 

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:34
  10.10.2019.

  Demokratska Crna Gora održala je sastanak rukovodstva Partije sa članstvom mjesnih odbora Kličevo, Centar, Bistrica i Rudo Polje u opštini Nikšić, na kojem je, između ostalog, konstatovano da su predstavnici mjesnih odbora preduzeli konkretne mjere i radnje za jačanje partijske infrastrukture i inteziviranje njenog rada.

 • 11:58
  9.10.2019.

  Jedna od ključnih novina u nacrtu zakona o izboru poslanika i odbornika je to što je broj potpisa potrebnih za podršku listama za izbore smanjen sa 0,8 odsto na 0,3 odsto u cilju jačanja političkog pluralizma. Prema tom nacrtu, u koji je Dan imao uvid, jedno od rješenja je da koalicije, uz listu za izbore, Centralnoj izbornoj komisiji dostavljaju koalicioni sporazum sa jasno utvrđenim pravima i obavezama.

 • 09:11
  9.10.2019.

  Jedna od ključnih novina u nacrtu zakona o izboru poslanika i odbornika je to što je broj potpisa potrebnih za podršku listama za izbore smanjen sa 0,8 odsto na 0,3 odsto u cilju jačanja političkog pluralizma.

 • 16:24
  21.9.2019.

  Da stvari u opštini Nikšić odavno nijesu na svom mjestu, a da lokalna samouprava ne može da se pohvali uspješnom vladavinom dokaz je i katastrofalno stanje u jednoj od tri najveće mjesne zajednice, koja nosi ime ,,Grudska mahala", saopštio je danas Mirko Pavićević, član Opštinskog Odbora pokreta URA Nikšić.