Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:51
28.9.2019.

OO DPS Nikšić: Đukanović za predsjednika, Marković za zamjenika partije

U Opštnskom odboru  Demokratske partije socijalista Nikšić sinoć su održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora.  
 


U svim Mjesnim organizacijama, kao i na Izvršnom i Opštinskom odboru jedinstven je bio stav da Milo Đukanović bude predsjednik Partije, a Duško Marković zamjenik predsjednika Partije.

Na sjednicama je jednoglasno usvojen Prijedlog liste kandidata za predstavnike osmog kongresa iz Opštinske organizacije DPS-a Nikšić, koja broji 42 predstavnika. 

Na istoj sjednici utvrđena je Zbirna lista predloženih kandidata za Glavni odbor. Takođe, konstatovano je da će Opštinski odbor na decembarskoj sjednici razmatrati Izvještaj o realizaciji izbornog programa, kao i Plan realizacije izbornog programa za narednu godinu.

Pomenutim sjednicama prisustvovao je koordinator za Nikšić ispred Izvršnog odbora, Milosav Anđelić. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:03
  23.1.2020.

  Sinoć je održana VII sjednica Opštinskog odbora DPS-a Nikšić, kojoj su pored članova prisustvovali i koordinator ispred Predsjedništva DPS CG za Nikšić, Milutin Simović i koordinator za Nikšić u ime Izvršnog odbora DPS CG, Milosav Anđelić. Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO Ivan Mitrović.

 • 09:09
  15.1.2020.

  Ko silom ili prijetnjom ili na drugi protivpravan način utiče da se političkom subjektu daju sredstva za finansiranje izborne kampanje ili finansiranje političkog subjekta, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako djelo učini javni funkcioner, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina, navodi se u Zakonu o dopunama Krivičnog zakonika, koji je parlament usvojio krajem godine.

 • 18:07
  11.1.2020.

  Bestidna manipulacija vjerom obilježila je početak ove za nas i našu državu izuzetno i dalekosežne i važne godine. Cilj je homogenizacija protivnika crnogorske države i njenih građanskih i evroatlanskih opredjeljenja, smatra predsjednik OO DPS-a, Ivan Mitrović.

 • 12:07
  11.1.2020.

  Političkim subjektima zabranjeno je primanje materijalne, finansijske pomoći ili nenovčanih priloga drugih država, privrednih društava i kompanija van teritorije Crne Gore, fizičkih lica i preduzetnika koji nemaju biračko pravo, anonimnih darodavaca, javnih ustanova, firmi i privrednih društava sa učešćem državnog kapitala, sindikata, vjerskih zajednica, nevladinih organizacija, kazina, kladionica i drugih priređivača igara na sreću.