Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opozicija u dvije kolone, kraj za stari kadar DPS-a, ali i Konjevića?

Skupština.me
  • Autor onogost.me
  • 13.05.2023. u 08:24
Opozicija će na junske parlamentarne izbore ići u dvije kolone, obzirom da Glavni odbor SDP Crne Gore nije prihvatio, tijesnom većinom, savez sa DPS, SD, LPCG i DUA. Mada je DPS predložio koaliciju i po njihovom sudu, dobre pozicije na koalicionoj listi SDP-u, većina u GO SDP Crne Gore prihvatila je sugestiju cetinjskog odbora stranke i podržala samostalan nastup.

Nezvanično se može čuti da je postojao "načelan dogovor" pet partija da se napravi koaliciona lista opozicije, ali ipak je sve palo u vodu jer u SDP-u za to nije bilo većine.

Novina je i to da na listi koalicije neće biti nekih ranijih poznatih lica DPS-a poput Predraga Boškovića, Miloša Nikolića, Aleksandra Bogdanovića, kao ni starijeg kadra iz ove partije - Duška Markovića, Branimira Gvozdenovića, Mevludina Nuhodžića, Petra Ivanovića, Luiđa Škrelje...

Na čelu liste biće Danijel Živković.

U SDP-u, s druge strane, računaju da na listi neće biti sadašnjeg čelnika stranke Raška Konjevića, i očekuje se da stranačku listu predvode Bojan Zeković i Ivan Vujović.

Poslaničke liste predaju se do utorka u ponoć, i kako sada stvari stoje, tog dana će ih većina partija dostaviti Državnoj izbornoj komisiji.

Odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 11. jun.

Tu odluku donio je u martu, dan nakon što je, pozivajući se na Ustav donio ukaz o raspuštanju aktuelnog saziva Skupštine.

Prije toga, aktuelna skupštinska većina, nije uspjela da formira novu niti da rekonstruiše postojeću Vladu Dritana Abazovića, kojoj je avgusta prošle godine izglasano nepovjerenje.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.
    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – komedija “Male šape na velikom putovanju”, drama, akcija “Džoker: Ludilo u dvoje”, triler “Genijalna prevara” i drama “Bauk”.