Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština: Štandovi koalicije “Za budućnost Nikšića” postavljeni bez odobrenja i poštovanja propisa

128445478_1725937767566760_4013627317802683714_n_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 04.02.2021. u 13:29

Tvrdnje koalicije "Za budućnost Nikšića" da predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović želi da ukloni štandove te koalicije neistinite su i zlonamjerne, te da su isti postavljeni bez ikakvog odobrenja i ne poštujući pravne propise, navodi se danas u reagovanju Opštine Nikšić.

Jedina istina je, kako se navodi u saopštenju, da se dana 13.01.2021. godine, Nova srpska demokratija, Opštinski odbor Nikšić obratila zahtjevom broj 07-352-6, Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, kojim traži  da se omogući  postavljanje pokretnih štandova za podjelu propagandnog materijala u periodu od 19.01.2021.godine do 25.01.2021. godine na više lokacija.

"Na navedeni zahtjev Sekretarijat je odgovorio dopisom broj 07-352-6 od 14.01.2021. godine, kojim je pomenuta politička organizacija obavještena da, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, kao i mjere koje su na snazi i rizik koji nosi svaka vrsta okupljanja, je neophodno u cilju pribaviljanja saglasnosti za postavljanje štandova, prethodno pribaviti saglasnost Instituta za javno zdravlje Crne Gore, kao što je to činila i Opština Nikšić, kada je imala namjeru organizovati određene događaje. Takođe, isti podnosilac obratio se ovom organu zahtjevom iste sadržine br. 07-352-10 dana 15.01.2021. godine, na koji je Sekretarijat odgovorio obavještenjem br. 07-352-10 od 18.01.2021. godine, o neophodnosti pribavljanja saglasnosti Instituta za javno zdravlje Crne Gore", navodi se u saopštenju koje potipusje sekretar pomenutog Sekreterijata, Gorica Fatić.

Oba obavještenja su, kako su dodali, uredno dostavljena, što se potvđuje dostavnicama potpisanim dana 18.01.2021. godine, od strane Jauković Aleksandre.

"Shodno navedenom, Nova srpska demokratija, Opštinski odbor Nikšić, nije dobila saglasnost u skladu sa zakonskim propisima, niti su dostavili saglasnost Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Tako su štandovi na više lokacija u gradu postavljeni bez ikakvog odobrenja i ne poštujući pravne propise, što je svakako podlijegalo kontroli komunalnih službi i izricanju opomena i kazni u skladu sa Zakonom. Iz svega navedenog zaključuje se da su navodi u saopštenju kolicije "Za budućnost Nikšića" neistiniti i da jedini ko u ovom slučaju ne postupa u skladu sa zakonskim propisima jesu predstavnici ove koalicije", navodi se u saopštenju.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura