Parlamentarna većina: Dogovor moguć do 19. januara

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 28.12.2022. u 16:47
Predstavnici skupštinske većine sastali su se danas povodom aktuelne političke situacije, a prema nezvaničnim informacijama Portala RTCG jedan od zaključaka je da bi se dogovor u vezi sa izborom nove Vlade mogao postići do 19. januara.

Prema informacijama Portala RTCG, na sastanku je rečeno i da se stvari odvijaju u dobrom pravcu i izraženo je očekivanje da bi konačan dogovor o izboru nove Vlade mogao biti postignut do 19. januara, saopštio je Portalu RTCG izvor iz parlamentarne većine.

Poslanici parlamentarne većine, njih 41, prije nekoliko dana su potpisima podržali kandidaturu Miodraga Lekića za mandatara 44. Vlade.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je ranije da da mandat Lekiću, a saopštio je i da neće učestvovati u primjeni Zakona o predsjedniku, koji je u međuvremenu donijet, a kojim se dio nadležnosti u vezi sa predlaganjem mandatara dodjeljuje Skupštini.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Pravo vrijeme za Nikšić je SAD, poručio je lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić povodom otvaranja kancelarija te stranke u Nikšiću.
  Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.