Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Parodija: URA čestitala građanima Dan opštine

letak_ure_1
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2015. u 15:22

Članovi OO građanskog pokreta URA, Dan opštine Nikšić nijesu slavili, naprotiv, gradom su dijelili letke, kao parodiju na to da se u gradu pod Trebjesom nema šta slaviti. 

Tekst letka prenosimo u cjelosti

DRAGI NAŠI NIKŠIĆANI,

Dok poniženi koračamo niz Ulicu Vitovu i dišemo vazduh zagađen strahom, čestitamo vam 18. septembar –  Dan oslobođenja.

Već 25 godina oslobađaju nas od: radnika i radnih mjesta, seljaka i poljoprivrede, socijalne pravde, besplatnog školstva i zdravstva, zdravog razuma, dostojanstvenog života, kulture, solidarnosti, ideala, ljepote…   

      Prodaju nas zajedno s nekretninama svojim strateškim partnerima – investitorima, koji zatim trguju našim dušama.

      Ubijaju u nama Ljuba Čupića svakoga dana iznova – njegov osmijeh prkosa ugažen je u neoliberalnom blatu i bačen tranzicionim ekspertima, koji cijede iz njega poslednju kap našeg dostojanstva.

Dok dostojanstveno koračamo niz Ulicu Vitovu, poručujemo im: Dosta je bilo! Dođite gladni i nepokorni, zaglušimo grad snagom svoga glasa:

URA JE OSLOBAĐANJA OD NJIHOVE SLOBODE

URA JE PRKOSA

URA JE OTPORA

URA CRVENA KAO MARSELJEZA

Radnici, gladni i poniženi, sjetite se svoje snage, čela svoga od čelika, ruku crvenih od boksita, himne svoje od plamena, URA JE CRVENA KAO MARSELJEZA. Oslobođeni od života, slavite ovaj praznik i slušajte kako cvrkuću o svojim pobjedama – nad nama, svojim građanima! Slavuji smrti sahranjuju naš grad! CRVENA JE URA!

Vi s Biroa, besposleni, što valjate kamen besmisla iz crnog dana u još crnji, ne smijete od njih prositi život! Jer plata njihova finansira smrt vašeg DOSTOJANSTVA.

NIKŠIĆANI, CRVENA JE URA, SRETNA NAM BILA!     

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.