Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Peković odgovoran za incidente, tražimo njegovu hitnu smjenu”

  • Autor onogost.me
  • 14.07.2022. u 07:24

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić optužio je načelnika nikšićkog CB Dragoljuba Pekovića da je direktno odgovoran za incidente koji su se juče dogodili u Nikšiću, zbog čega iz te partije hitno traže njegovu smjenu.

“Militantni kleronacionalisti, sa jasnim obilježjima i namjerama, imali su nažalost asistenciju policije kako bi izveli svoj jučerašnji naum. O tome nedvosmisleno svjedoče i snimci koji su preplavili društvene mreže, a na kojima se jasno vidi kako pripadnici Uprave policije propuštaju provokatore čime su direktno omogućili izazivanja sukoba”, navodi se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Zbog svega navedenog, kažu, traže hitnu smjenu Pekovića.

“Očekujemo izvještaje o tome da li su procesuirani članovi vjerskih paramilitarnih grupa Tvrdoš i Zavjetnici koji su predvodili izgrednike o čemu, takođe postoje brojni snimljeni dokazi”, kaže se u saopštenju DPS-a.

Navode da od zahtjeva neće odustati, baš kao što “ne odustaju od odbrane građanske, multinacionalne, antifašističke i evropske Crne Gore”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.