Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

PES: Dodatni troškovi za popis zbog neozbiljnosti odlazeće Vlade

PES
  • Autor onogost.me
  • 25.10.2023. u 14:27
Zbog veoma neozbiljnog odnosa odlazeće Vlade i opstrukcija opozicije, država će imati trošak zbog odlaganja popisa, ali mnogo manji od potencijalnog odlaganja zbog neuspješne realizacije, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Naglasili su da se zbog najavljenog bojkota opozicije, Monstat suočava sa problemom nedostatka dovoljnog broja popisivača, što dovodi u pitanje uspješnost realizacije ovog jako važnog pitanja.

PES poručuje da zahtjevi za kontrolu opozicije ne trebaju biti sporni, kako se nikome ne bi dao alibi da se rezultati i kvalitet popisa dovode u pitanje, te da se kroz planirane sabotaže obesmišljava relevantnost podataka.

"Abazovićeva Vlada prenebregava i činjenicu da u brojnim opštinama na čijem su čelu predsjednici popisnih komisija iz redova opozicije nema uslova za održavanje popisa, jer nema ni dovoljnog broja popisivača", navode u saopštenju.

Mada i trošak odlaganja je, kako ističu, višestruko manji od iznosa koji Vlada troši za Abazovićeva službena putovanja.

"Da je odlazećem premijeru stalo do ozbiljnosti i racionalizacije trošenja novca građana, ne bi novu Vladu zbog sopstvene nesposobnosti dovodio u poziciju odlaganja popisa, dok posljednje dane svog mandata troši za obilazak evropskih metropola i to na račun građana", poručuju iz PES-a.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nikšićki SDP pozvao je Demokrate da se distanciraju od predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, čije javno djelovanje "nanosi dugoročnu štetu ugledu i vrjednostima koje ponosno baštini grad".