Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Plužine: Odbornici Demokrata donirali pakete Crvenom krstu

humanitarna_pz_2
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 04.04.2020. u 12:02

Klub odbornika i sekretar OO Demokrata Plužine, donirali su pakete osnovnih životnih namirnica Crvenom krstu Plužine, kako bi dali svoj doprinos za pomoć građanima u ovim teškim vremenima, saopštili su iz ove partije.

Dalje se u saopštenju kaže da OO Demokrata Plužine stoji na raspolaganju svim građanima Pive, kojima je pomoć neophodna.

“Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, javno je saopštio predlog mjera, za pomoć građanima i privredi, koji je upućen Vladi Crne Gore”, istaknuto je u saopštenju.

Iz ove partije su kazali i da Demokrate Plužina, predlažu i dodatni paket mjera, koje bi, kako navode, trebalo da realizuju državna preduzeća, koja ubiraju značajne prihode na teritorije ove opštine.

“To se prije svrga odnosi na EPCG, koja ima enormno visoke prihode od HE “Piva”( preko 50.000.000 eura godišnje), da donese odluku da sva domaćinstva, na teritoriji opštine Plužine budu oslobođena plaćanja računa za utrošenu električnu energiju, kao i sva mikro, mala i srednja preduzeća, čija je osnovna djelatnost poljoprivreda, turizam i druge djelatnosti, a koja su zbog donijetih mjera prevencije, suzbijanja i širenja epidemije korona virusa obustavila svoj rad. Tražimo od EPCG  da najugroženijim porodicama, koje su evidentirane u Centru za socijalni rad donira i finansijsku pomoć u iznosu od jedne minimalne cijene rada (222 eura). Takođe tražimo od Uprave za šume Crne Gore, da svim domaćinstvima, mikro, malim i srednjim preduzećima, iz sektora poljoprivrede, turizma i drugih djelatnosti, koja su obustavila svoj rad, omogući besplatnu sječu ogrevnog drveta za njihove potrebe. S obzirom da Opština Plužine ima planirani budžet od oko 4,5 miliona eura, a oko 2.000 stanovnika, treba dio sredstva preusmjeriti na način što će se svim domaćinstvima na teritoriji Pive, dotirati po 100 eura po članu domaćinstva, kao jednokratnu pomoć. Predlažemo da se za sva domaćinstva, umanje računi za komunalne usluge u iznosu od 50 odsto za period dok traju mjere Vlade za prevenciju, suzbijanje i širenje epidemije korona virusa, sve do prestanka mjera. Da za sve porodice čiji su članovi domaćinstva nezaposleni ili imaju izuzetno niska mjesečna primanja, kao i bivši radnici: “FEP-a” Plužine, “UTP PIVA” Plužine, pilane “Brezna”, PTP “Bajo Pivljanin” Plužine, koji se nalaze na evidenciji ZZZ Crne Gore, a imaju stalni boravak na teritoriji opštine Plužine, obezbijedi mjesečnu naknadu u visini od 222 eura, sve do momenta ukidanja mjera koje je donijela Vlada. Da mikro, mala i srednja preduzeća iz sektora, poljoprivrede, turizma i drugih djelatnosti koja su morala da obustave rad, oslobode plaćanja poreza na imovinu, kao i komunalnih usluga. Tokom naredne sedmice OO Demokrata Plužina će uputiti i zvaničane dopise sa predlogom mjera menadžmentu EPCG, Upravi za šume i lokalnoj vlasti u Plužinama”, saopštili su iz Demokrata.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.