Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počela vikend škola za srednjoškolce: “Nove generacije – odgovorne generacije”

skoladg
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 25.09.2015. u 19:54

Školu su otvorili, Branislav Đuranović, predsjednik Opštine Danilovgrad, Mark Weinberg, ataše za kulturu i medije ambasade SAD i Aleksandar Dedović, polaznik programa razmjene finansiranih od strane Stejt dipartmenta. 

“Posebno mi je drago što se škola organizuje u Danilovgradu, gradu kojem mlade generacije imaju posebno mjesto i o kojima se brine na poseban način. Želim da istaknem da je Danilovgrad postao grad iz kojeg se ne ide već grad u koji se dolazi. U lokalnoj upravi mnogo ulažemo u mlade kadrove i već osjećamo benefite u široj zajednici”, rekao je Branislav Đuranović predsjednik opštine Nikšić.  

Organizatori škole su bivši učesnici programa razmjene finansiranih od Stejt dipartmenta dok je održavanje škole podržala ambasada SAD u Crnoj Gori.

“Teme koje će obrađivati ova vikend škola su aktuelne i veoma važne ne samo za vas mlade ljude već i za Crnu Goru. SAD su posvećene širenju demokratske misli i demokratskih vrijednosti, a jedan od načina je I podrška u organizaciji ovakvih aktivnosti”, istakao je Mark Weinberg, ataše za kulturu u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država.

Učesnici će u naredna dva dana imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima nevladinih organizacija, političkih partija, medija, naučnih kao i državnih institucija. Svi predavači su imali priliku da u okviru različitih studijskih programa  borave i usavršavaju se u Sjedinjenim Američkim Državama.

Aleksandar Dedović je u ime organizatora naglasio da je glavna tema škole vladavina prava, a cilj je da se kroz različite aktivnosti mladim ljudima približe I objasne pojmovi antikorupcije, integracionih procesa i ljudskih prava i sloboda.

“Vi ćete jednog dana biti lideri u zajednici. Znanje koje ovdje steknete mnogo će vam pomoći u pravilnom prepoznavanju društvenih situacija. Od vas očekujem da ih mijenjate u pozitivnom pravcu I Crnu Goru učinite boljom I kvalitetnijom za život.”

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.