Počela vikend škola za srednjoškolce: “Nove generacije – odgovorne generacije”

skoladg
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 25.09.2015. u 19:54

Školu su otvorili, Branislav Đuranović, predsjednik Opštine Danilovgrad, Mark Weinberg, ataše za kulturu i medije ambasade SAD i Aleksandar Dedović, polaznik programa razmjene finansiranih od strane Stejt dipartmenta. 

“Posebno mi je drago što se škola organizuje u Danilovgradu, gradu kojem mlade generacije imaju posebno mjesto i o kojima se brine na poseban način. Želim da istaknem da je Danilovgrad postao grad iz kojeg se ne ide već grad u koji se dolazi. U lokalnoj upravi mnogo ulažemo u mlade kadrove i već osjećamo benefite u široj zajednici”, rekao je Branislav Đuranović predsjednik opštine Nikšić.  

Organizatori škole su bivši učesnici programa razmjene finansiranih od Stejt dipartmenta dok je održavanje škole podržala ambasada SAD u Crnoj Gori.

“Teme koje će obrađivati ova vikend škola su aktuelne i veoma važne ne samo za vas mlade ljude već i za Crnu Goru. SAD su posvećene širenju demokratske misli i demokratskih vrijednosti, a jedan od načina je I podrška u organizaciji ovakvih aktivnosti”, istakao je Mark Weinberg, ataše za kulturu u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država.

Učesnici će u naredna dva dana imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima nevladinih organizacija, političkih partija, medija, naučnih kao i državnih institucija. Svi predavači su imali priliku da u okviru različitih studijskih programa  borave i usavršavaju se u Sjedinjenim Američkim Državama.

Aleksandar Dedović je u ime organizatora naglasio da je glavna tema škole vladavina prava, a cilj je da se kroz različite aktivnosti mladim ljudima približe I objasne pojmovi antikorupcije, integracionih procesa i ljudskih prava i sloboda.

“Vi ćete jednog dana biti lideri u zajednici. Znanje koje ovdje steknete mnogo će vam pomoći u pravilnom prepoznavanju društvenih situacija. Od vas očekujem da ih mijenjate u pozitivnom pravcu I Crnu Goru učinite boljom I kvalitetnijom za život.”

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Većina poslanika odbila je zahtjev da Danijela Đurović bude smijenjena sa mjesta predsjednice parlamenta. Protiv smjene Đurović glasalo je 45 poslanika, a za 32. Glasalo je 78 poslanika, ali je bilo 77 važećih listića. Glasanje o razrješenju Đurović je bilo tajno.