Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Podnijećemo inicijativu za razrješenje Kovačevića, čekamo odgovor ili izgovor Demokrata i Ure”

DPS
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2023. u 13:50
Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" saopštio je da će podnijeti još jednu inicijativu za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Ovaj predlog dolazi nakon što je Kovačević preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada "Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić".

„Takođe, čekamo odgovor ili izgovor Demokrata i Ure, na ovaj sraman potez, da vidimo da li su kao i uvijek do sada fotelje važnije od svega. Očekujemo da se "prave mrtvi" i da se služe demagoškim floskulama te da neće imati hrabrosti da smijene čovjeka koji je odavno unizio funkciju koje nije ni bio dostojan“, navodi se u saopštenju Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“.

Dodaju da iako su pomislili da su Nikšić i Crna Gora vidjeli sve što se moglo vidjeti, te da i od goreg ima gore i da je „naš grad, ne na civilizacijskom dnu, nego već u podrumu, u koji ga je smjestila aktuelna lokalna vlast“.

„Nakon sjeđenja za vrijeme intoniranja himne Crne Gore, nakon držanja tri prsta na srcu ili bolje reći na džepu, opet za vrijeme trajanja instrumentala državne himne, nakon negiranja genocida u Srebrenici, relativizovanja ogavnog skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću, pjevanja nacionalističkih pjesama poput  "leleču Turci, kukaju Bule", nakon podnošenja izvještaja Milici Zavetnici o tome koliko je učinio na putu ponižavanja i unižavanja grada na čijem je čelu, sada smo doživjeli i uličarsku paradu i gestikulaciju za vrijeme intoniranja himne“, piše u saopštenju.

Ocjenjuju da je ovo najprizemniji gest koji se desio u našoj zemlji, inače u protekle tri godine bogatoj po  besramnim, necivilizacijskim i prostačkim potezima i odnosu prema simbolima i samoj državi.

„Da njihovoj inovativnosti u bezočnom utrkivanju u ponižavanju države Crne Gore nema kraja, potvrđuje i gest Kovačevića i to na obilježavanju jubileja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i osobama sa invaliditetom. Lijepa čestitka od prvog čovjeka grada, koji bi trebao da prezentujuje našu opštinu“, piše u saopštenju Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“.

Oni su kazali da su predstavnici njihove partije, predsjednik Opštinskog odbora i odbornici  prisustvovali ovom događaju, da kao i svaki put do sada podrže rad ove ustanove i  njenih sjajnih korisnika i zaposlenih.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci