Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podnijeli Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju

Evropski tim za Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 04.07.2024. u 11:04
Klub odbornika Evropski tim za Nikšić je podnio Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju na teritoriji opštine Nikšić, saopšteno iz te koalicije.

Oni su u saopštenju naveli da odluka, koju je vladajuća većina, uprkos njihovim upozorenjima donijela na sjednici Skupštine opštine, kosi se sa Ustavom Crne Gore i važećim zakonima.

"Osim što predmetna odluka nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o komunalnim djelatnostima, u istoj su sporni i članovi koji propisuju obaveze korisnika i obaveze Društva, tj. DOO ,,Vodovod i kanalizacija Nikšić”, jer se u njima mogu naći elementi povrede ljudskih prava, između ostalog, ekonomskih i socijalnih prava i sloboda", piše u saopštenju.

Podsjećaju da je direktor preduzeća, koji, kako kažu, zbog svega što se dešava u nikšićkom Vodovodu treba da podnese ostavku, na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi obrazlagao i obrađivao predmetnu odluku.

"Zaključno, ovom Inicijativom još jednom pokušavamo da zaštitimo građanke i građane grada pod Trebjesom od javašluka i bezobrazluka aktuelne vlasti koja će nakon lokalnih izbora ostati upamćena kao najgora vlast u istoriji Nikšića", piše u saopštenju kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Kapetan Zupski

   Mrtva je trka ko je od Vas dvije vladti bio pogubniji i gori za Nk …mada ovi su sadasnji u maloj prednosti …zbog nesposobnosti i neznanja

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
  Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura