Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pokrenut sistem za automatsku identifikaciju otisaka prstiju birača

5243069_25082020fotografija_ls
MUP
  • Autor onogost.me
  • 25.08.2020. u 17:45

Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas u 16 časova pokrenulo sistem za automatsku identifikaciju otisaka prstiju crnogorskih državljana koji imaju biračko pravo AFIS, upoređivanjem fotografije otisaka prstiju, radi utvrđivanja da li postoji međusobna usklađenost i tačnost podataka iz biračkog spiska.

Kako se ističe, ekspertski tim za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska, kojim rukovodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je na sjednici, održanoj 20. avgusta, zaključkom naložio sprovođenje te procedure.

Sjednici su, na poziv Ekspertskog tima, prisustvovali predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović i predstavnici međunarodnih posmatračkih misija – Glavnog tima Izborne posmatračke misije ODIHR-a (EOM) i Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.