Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Policija će obezbijediti bezbjedno glasanje za svakog pojedinca

up
Uprava policije
  • Autor onogost.me
  • 17.08.2020. u 13:37

Policija je depolitizovana organizacija, pa će i u ovom kao i u prethodnim izbornim procesima postupati isključivo po zakonu i obezbijediti nesmetano i bezbjedno ostvarivanje izbornog prava svakog pojedinca“, istakao je direktor Uprave policije Veselin Veljović na današnjem sastanku sa predstavnikom Misije za posmatranje izbora Valeriuom Mijom, koju je, na poziv Vlade Crne Gore, osnovala OEBS-ova Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (OSCE/ODIHR).

Veljović je u razgovoru sa stručnjakom za bezbjednost Misije za posmatranje izbora istakao da će prisustvo ove respektabilne organizacije, čiji će članovi imati ulogu posmatrača izbora, doprinijeti povjerenju u izborni proces i demokratske kapacitete Crne Gore.

"Dosadašnji izborni procesi su protekli bez primjedbi na postupanje policije sa kojim trendom ćemo nastaviti i ovoga puta, a eventualne deliktne radnje koje mogu imati remetilački faktor u odnosu na tok izbornog procesa policija će tretirati sa posebnom pažnjom i neodgovorni pojedinci će snositi posljedice za takvo činjenje“, istakao je Veljović.

Mija je kazao da će međunarodni posmatrači pažljivo nadgledati rad izborne administracije i relevantnih državnih organa, aktivnosti kampanje, izborno zakonodavstvo i njegovu primjenu, kao i rješavanje sporova vezanih za izbore, u skladu sa ODIHR-ovom metodologijom za posmatranje izbora.

Veljović je naglasio da će se uspostaviti efikasni mehanizmi koordinacije sa OEBS-ovom misijom što će u značajnoj mjeri unaprijediti ambijent za neometan posmatrački proces i ispunjavanje očekivanih zahtjeva ODIHR.

"I pored otežavajućih okolnosti koje nameće trenutna situacija sa pandemijom koronaviriusa, policija će, sa nadležnim institucijama sistema, odgovornim i blagovremenim postupanjem obezbijediti poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.