Ponavljanje glasanja na dva biračka mjesta u Šavniku

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 18.12.2022. u 08:03
Na dva biračka mjesta u Šavniku danas će deveti put biti održano glasanje, a pravo glasa ima 541 birač.

Lokalni izbori se ponavljaju na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje glasa 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih osam izbornih ciklusa prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare biračko pravo.

Biračka mjesta su otvorena u sedam, a biće zatvorena u 20 sati.

Pljevaljsko Osnovno državno tuzilaštvo (ODT) podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba zbog sprečavanja glasanja tokom lokalnih izbora u Šavniku.

Iz pljevaljskog ODT-a su kazali da su optužni predlozi podnijeti protiv M.V, I.Ć, R.J, V.A i N.J. zbog krivičnog djela povreda prava glasanja i protiv Ž.P. i M.B. zbog krivičnih djela uništavanje dokumenata o glasanju i sprečavanje održavanja glasanja.

Demokratska partija socijalista (DPS) Šavnik juče je pozvala Demokratsku Crnu Goru da prekine ćutnju, kao i da apeluje na svoje koalicione partnere da ne ponavljaju, kako je saopšteno, nove destrukcije na ponovljenim izborima u Šavniku.

“Lakrdija, bezakonje, nemoć i blamaža države oličeni u lokalnim izborima u Šavniku sjutra imaju priliku da budu okončani”, rekli su juče iz DPS-a Šavnik.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Premijer Milojko Spajić kazao je da Vlada podržava predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića o razrješenju direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Premijer je rekao da je Vladi predloženo da Šaranović bude privremeno koordinator Uprave policije, ali je naveo da izvršna vlast ne želi da takvim predlogom uđe u galimatijas sa Evropskom komisijom.