Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ponovo će se glasati u OŠ “Javljen”

156726546_463785044749699_7749101690311332742_n_3
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 29.03.2021. u 07:14

Državna izborna komisija (DIK) na jučerašnjoj sjednici, a na osnovu odluke Ustavnog suda, donijela je Rješenje kojim se nalaže Opštinskoj izbornoj komisiji Nikšić (OIK) da sprovede ponovne izbore na biračkom mjestu broj 82 - OŠ „Javljen“.

"Ustavni sud Crne Gore, na sjednici od 27. marta 2021.godine, donio je Odluku U-VII br. 1/21 kojom je usvojio žalbu nosioca izborne liste Crno na bijelo – Može Nikšić prof. dr Tatjane Đurišić Bečanović u dijelu koji se odnosi na biračko mjesto broj 82 OŠ „Javljen“, ukinuo rješenje Državne izborne komisije br. 126/2 od 21.03. 2021. godine u tom dijelu, poništio izborni postupak na biračkom mjestu br. 82 OŠ „Javljen“ i naložio ponavljanje tog postupka u skladu sa Zakonom", navodi se u Rješenju DIK.

Podsjetimo, prethodno je Opštinska izborna komisija (OIK) odbila prigovore Građanskog pokreta URA kojim je zahtijevano da se ponište lokalni izbori na dva biračka mjesta – Ćemenca i Javljen, u Goliji.

Za koalicuju je sporno bilo, kada je riječ o biračkom mjestu broj 82 u OŠ „Javljen“, što je nedostajao štampani izvod iz biračkog spiska i dio izbornog materijala.

Oni su kazali da zbog nedostatka štampanog izvoda iz biračkog spiska nije moguće na adekvatan način utvrditi broj izašlih birača na tom biračkom mjestu.

U odgovoru OIK navodi se da u Javljenu nijesu utvrđene nepravilnosti, jer se na biračkom mjestu vodi paralelna evidencija birača koji su ostvarili svoje biračko pravo - jedna evidencija putem štampanog izvoda iz biračkog spiska i druga preko elektronskog biračkog spiska unijetog u elektronski aparat za identifikaciju birača.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Milojko Spajić, premijer Crne Gore, i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.