Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Povučena odluka o uvođenju prinudne uprave u Šavniku

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 29.03.2024. u 16:28
Vlada je povukla odluku o uvođenju prinudne uprave u Šavniku zato što odluka SO Šavnik o skraćenju mandata lokalnom parlamentu stupa na snagu danom donošenja, rečeno je Portalu RTCG.

Prema informacijama tog portala, Vladina odluka o uvođenju prinudne urave stupa na snagu danom objave u Službenom listu, a nije bila ni poslata.

Imajući to sve u vidu, Vlada je povukla odluku o uvođenju prinudne uprave jer ona nema smisao ako je SO Šavnik već skratio mandat, objašnjeno je Portalu RTCG.

Odbornici Skupštine opštine Šavnik na sinoćnoj sjednici izglasali su odluku o skraćenju mandata. Tu informaciju potvrdio je našem portalu predsjednik te Opštine Jugoslav Jakić.

On je kazao da je odluka donijeta na elektronskoj sjednici, kao i da ju je podržalo više od potrebne većine.

Jakić je ranije naglasio i da je obavijestio predsjednika države Jakova Milatovića o pravnim posledicama i velikom haosu koji današnja odluka Vlade može da izazove, i kazao da očekuju da on to adekvatno cijeni i da će se izbjeći bilo kakva mogućnost kršenja Ustava.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.
  Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.