Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pozivaju ombudsmana da reaguje: Spriječiti dalju zloupotrebu djece u Nikšiću

niksic_trg
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.02.2021. u 16:54

Nevladina organizacija “Forum slobodnih građana Luča” osudila je  političku i propagandnu zloupotrebu djece u aktivnostima predizborne koalicije "Za budućnost Nikšića" i pozvala centre za socijalni rad i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore da hitno reaguju.

"Neodložna reakcija, posebno crnogorskog Ombudsmana, je potrebna jer se u Nikšiću tek intenzivira kampanja za izbor novog saziva Skupštine opštine pa je zato potrebno zaustavljanje i prevencija dalje zloupotrebe djece od strane političkih aktera", navodi se u saopštenju.

Najnoviji primjer, kako kažu, evidentiran je danas na gradskom trgu u Nikšiću.

"U aktivnostima predizborne koalicije “Za budućnost Nikšića”, na pultovima na glavnom gradskom trgu, učestvovao je veći broj djece koja su ulazila u političku komunikaciju sa građanima i dijelila im različiti propagandni materijal, direktno i otvoreno agitujući za partije okupljene oko koalicije “Za budućnost Nikšića”. Među okupljenim partijama su i one koje u kontinuitetu pokazuju neznanje i nezainteresovanost za poštovanje ljudskih prava žena, LGBT osoba i sada konkretno i djece", navodi se u saopštenju.

Forum slobodnih građana Luča poziva sve partije oko koalicije “Za budućnost Nikšića” da odustanu od daljeg djelovanja među maloljetnicima i da prestanu da ih uključuju u svoje političke i stranačke aktivnosti.

"Politička zloupotreba djece u Crnoj Gori i zemljama regiona nije rijetka pojava. Djeca u Nikšiću su bila predmet propagande i zloupotreba i tokom trajanja litija “Ne damo svetinje”. Tome je pribjegavao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zbog čega je naišao na oštru i uspješnu reakciju srpske stručne i demokratske javnosti. Srpska napredna stranka, čiji je lider upravo Vučić, preko mreže svojih volontera i aktivista prisutna je u Nikšiću iako u Crnoj Gori nije registrovana i nije se prijavila za učešće na lokalnim izborima", zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura
Premijer Milojko Spajić odgovaraće na pitanja poslanika na posebnim sjednicama Skupštine posvećenim premijerskom satu 19. i 26. jula.