Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS, SD i Vijeća manje brojnih naroda potpisali sporazum o popisu

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 21.11.2023. u 12:42
Predstavnici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Vijeća manje brojnih naroda potpisali su danas Sporazum o popisu koji im je dostavio premijer Milojko Spajić, potvrđeno je Portalu RTCG.

Predsjednici Vijeća-savjeta manje brojnih naroda Momčilo Vuksanović, Suljo Mustafić, Faik Nika, Zvonimir Deković, Sabrija Vulić i Mensur Šaljaj potpisali su već jutros u Vladi Sporazum o uslovima za održavanje Popisa stanovništva.

"Očekujemo da će se ovim Sporazumom koji sadrži sve bitne elemente naših zahtjeva u vezi sa kontrolom i transparentnošcću procesa, stvoriti uslovi za održavanje legitimnog, kontrolisanog i vjerodostojnog popisa, čije će rezultate svi uvažiti", ističe se u saopštenju Bošnjačkog vijeća.

Podsjetili su da su manjinska vijeća prva izašla sa ovim zahtjevima za ispunjavanje određenih uslova te da je dobro da je nova Vlada, za razliku od prethodne, imala razumijevanja i pokrenula društveno dijalog i sa njima i sa političkim subjektima o o svim spornim pitanjima.

"Nadamo se da će se u narednim danima Sporazum implementirati i zajednički stvoriti uslove za validan, legitiman i kredibilan Popis stanovništva", navode u saopštenju.

Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstva i stanova potpisao je sinoć premijer Milojko Spajić.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nikšićki SDP pozvao je Demokrate da se distanciraju od predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, čije javno djelovanje "nanosi dugoročnu štetu ugledu i vrjednostima koje ponosno baštini grad".