Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 11.12.2022. u 09:21
Prekinuto je glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku, saopštio je predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik Dušan Radanović za Portal RTCG. Kako je nezvanično saopštio, izbori u zgradi Opštine i u Kruševicama prekinuti su zbog uništavanja izbornog materijala.

U zgradi Opštine Šavnik biračko pravo pokušala je da ostvari osoba koja, kako tvrde, nije iz šavničke opštine, ali je upisana u birački spisak.

Članovi odbora iz kolalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvolili da glasa, pa je izborni proces na tom mjestu prekinut.

Na biračko mjesto se očekuje dolazak policije koju je pozvao predsjednik biračkog odbora Marko Božović.

I u selu Kruševice takođe je prekinuto glasanje.

Lokalni izbori osmu sedmicu zaredom ponavljaju se na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje glasa 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih sedam izbornih ciklusa prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare biračko pravo.

Biračka mjesta otvorena su u sedam sati.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.
  Predsjednik Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kazao je da misli da ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu, te da bi volio da neko dokaže suprotno. U emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore (TVCG), pokazao je uvjerenje o prebivalištu u Podgorici od 2021. godine i poručio da nema ništa protiv da MUP provjeri sve navode. Na pitanje o koalicionom sporazumu sa Demokratama, Spajić je ocijenio da nema potrebe da se ulazi u predizbornu koaliciju, ali da očekuje podršku Alekse Bečića i Dritana Abazovića.