Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 20.11.2022. u 20:00
Na biračkom mjestu u selu Kruševice, u Opštini Šavnik, glasanje je prekinuto oko 19.30 časova. Nešto kasnije, glasanje je prekinuto i na drugom biračkom mjestu, u zgradi Opštine.

Kako je u Dnevniku RTCG potvrdio predsjednik šavničke izborne komisije Dušan Radanović, uništen je birački materijal, i glasanje je prekinuto. Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je trebalo da bude ponovljeno glasanje, a pravo glasa ima 541 birač.

Radanović je u Dnevniku TVCG istakao da Zakon o izboru odbornika i poslanika ne precizira nikakve rokove kada je u pitanju ponavljanje glasanja, te će glasanje na ovom biračkom mjestu biti ponovljeno i narednog vikenda.

Na biračkom mjestu u zgradi Opštine do 18 sati glasalo je 71,5 odsto birača, a u selu Kruševice 60 odsto birača, saopšteno je Portalu RTCG iz koalicije “Za budućnost Šavnika”.

Iz Opštinske izborne komisije u Šavniku saopšteno je da je na biračkom mjestu u zgradi Opštine do 17 sati glasalo 305 birača, a u selu Kruševice 31 upisanih birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Šavniku Dušan Radanović saopštio je oko 15 časova da glasanje protiče bez nepravilnosti.

Na biračkom mjestu u zgradi opštine Šavnik do 11 časova glasalo je 68 građana, a u selu Kruševice šest upisanih birača.

U zgradi opštine do deset sati glasalo je 56 birača, a u selu Kruševice šest birača.

Radanović je kazao da je do devet sati u zgradi opštine Šavnik glasalo 29, u selu Kruševice dva birača.

Lokalni izbori biće ponovljeni na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa ima 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna četiri izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra i 6. i 13. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Premijer Milojko Spajić kazao je da Vlada podržava predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića o razrješenju direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Premijer je rekao da je Vladi predloženo da Šaranović bude privremeno koordinator Uprave policije, ali je naveo da izvršna vlast ne želi da takvim predlogom uđe u galimatijas sa Evropskom komisijom.