Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 20.11.2022. u 20:00
Na biračkom mjestu u selu Kruševice, u Opštini Šavnik, glasanje je prekinuto oko 19.30 časova. Nešto kasnije, glasanje je prekinuto i na drugom biračkom mjestu, u zgradi Opštine.

Kako je u Dnevniku RTCG potvrdio predsjednik šavničke izborne komisije Dušan Radanović, uništen je birački materijal, i glasanje je prekinuto. Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je trebalo da bude ponovljeno glasanje, a pravo glasa ima 541 birač.

Radanović je u Dnevniku TVCG istakao da Zakon o izboru odbornika i poslanika ne precizira nikakve rokove kada je u pitanju ponavljanje glasanja, te će glasanje na ovom biračkom mjestu biti ponovljeno i narednog vikenda.

Na biračkom mjestu u zgradi Opštine do 18 sati glasalo je 71,5 odsto birača, a u selu Kruševice 60 odsto birača, saopšteno je Portalu RTCG iz koalicije “Za budućnost Šavnika”.

Iz Opštinske izborne komisije u Šavniku saopšteno je da je na biračkom mjestu u zgradi Opštine do 17 sati glasalo 305 birača, a u selu Kruševice 31 upisanih birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Šavniku Dušan Radanović saopštio je oko 15 časova da glasanje protiče bez nepravilnosti.

Na biračkom mjestu u zgradi opštine Šavnik do 11 časova glasalo je 68 građana, a u selu Kruševice šest upisanih birača.

U zgradi opštine do deset sati glasalo je 56 birača, a u selu Kruševice šest birača.

Radanović je kazao da je do devet sati u zgradi opštine Šavnik glasalo 29, u selu Kruševice dva birača.

Lokalni izbori biće ponovljeni na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa ima 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna četiri izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra i 6. i 13. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.