Autor: onogost.me
Foto: Gov.me
08:02
2.10.2021.

Premijer nastavlja pregovore o rekonstrukciji

Premijer Zdravko Krivokapić nastavlja danas pregovore o rekonstrukciji Vlade sa predstavnicima partija parlamentarne većine.


Planirano je da Krivokapić razgovara sa predstavnicima Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS i DEMOS-a.

Iz Demokratske Crne Gore saopštili su da će na pregovorima sa premijerom Krivokapićem tu partiju predstavljati poslanici Momo Koprivica i Boris Bogdanović.

Kako su kazali, oni će zamijeniti predsjednika partije Aleksu Bečića koji se nalazi u Švajcarskoj, gdje će boraviti do 3. oktobra.

Krivokapić je danas razgovarao sa predstavnicima Nove Srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

Podsjećamo, premijer se juče sastao sa dijelom parlamentarne većine iz koje je saopšteno, između ostalog, da je Crnoj Gori potrebna jaka vlada, ali da su u slučaju da do dogovora ne dođe, i izbori u igri.

Čuli su se prijedlozi da se rekonstrukcija obavi prije usvajanja budžeta, ali i da mjesto potpredsjednika Vlade za demokratsku tranziciju, koje bi objedinilo sektor bezbjednosti, tužilački i pravosudni, pripadne lideru PzP-a Nebojši Medojeviću.

 

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije