Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Premijerski sat nije održan, DPS blokirao govornicu

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 01.07.2024. u 18:22
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Andrija Nikolić (DPS) kazao je u izaganju da je Spajić pokazao veliko nepoštovanje prema Skupštini Crne Gore.

"Premijerski sat odlagan je četiri ili pet puta, a poslednji put to se desilo na do sad neviđen način. Premijer je poslao poruku da neće biti tu da prisustvuje premijerskom času. Zbog velikog nepoštovanja, Vi danas nećete održati premijerski sat. To je naš protest, pa ćete drugi put doći kad Vas parlament pozove", kazao je Nikolić.

Oni su stali ispred govornice, i poručili da neće dozvoliti održavanje premijerskog sata.

Andrija Mandić je kazao da se premijerski sat na zahtjev kluba poslanika DPS-a neće održati danas, već 19. jula.

"Najjači opozicioni kub DPS-a želi da zaključim sjednicu. Nastavićemo sa premijerskom satom. Pošto želim da budem tolerantan, ovo je bilo ovaj put. Nekada kada je DPS bila većina, nije imala razumijevanja za DF i ne želim da se ovo završi sa tim što ću ja zvati obezbjeđenje. Da kažem i da CG podjednako poštuje i parlamentarnu većinu i opoziciju, i da kažem da opozicija može da utiče na odluke u Crnoj Gori", poručio je Mandić.

Na ovo je reagovao poslanik URE Dritan Abazović, koji je poručio Mandiću da ukoliko nije u stanju da obezbijedi održavanje sjednice, podnese ostavku.

"DPS ima pravo na svoj politički odgovor, ali ima poslaničkih klubova koji imaju sa Spajićem nešto da porazgovaraju", naveo je Abazović.

Kaže da DPS počinje da liči na nekadašnji DF.

Jevrosima Pejović, nezavisna poslanica kazala je da poslanici PES-a dozvoljavaju ponižavanje parlamenta za 1. 700 eura.

Damir Gutić iz Bošnjačke stranke podržao je akciju DPS-a ali naveo je da se o novom datumu sjednice treba odlučiti na kolegijumu.

Premijerski sat trebalo je da bude održan u subotu, ali je odgođen nakon što su to tražili iz Spajićevog kabineta.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Rekonstrkcija Vlade premijera Milojka Spjića najverovatnije biće finalizovana već sjutra. Partije koje bi trebalo da uđu u Vladu na današnjim sjednicama stranačkih organa odlučivaće o najavljenoj rekonstrukciji.