Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Preovladao je koncept ekspertske vlade, Krivokapić: Narednih dana imena kandidata za ministre

30_10_sastanak_koalicija_frame_2094
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 30.10.2020. u 12:55

Nova crnogorska Vlada biće ekspertska, dogovoreno je danas na sastanku mandatara Zdravka Krivokapića i predstavnika koalicija Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo.

 

Mandatar i nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić kazao je da je na današnjem sastanku lidera pobjedničkih koalicija potvrđen raniji dogovor o izboru ekspertske vlade koju će podržati tri koalicije koje su pobijedile na Parlamentarnim izborima.

"Narednih dana upoznaću stranke sa mojim prijedlogom kandidata za ministre u ekspertskoj vladi", naveo je Krivokapić na svom Tviter nalogu.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kazao je da je Krivokapić dobio podršku da daopšti imena svog tima i da smatra da će po njegovom mišljenju on izabrati najbolje ljude.

"Nijesu nam sva imena poznata, to je stvar tima. Preovladao je koncept ekspertske vlade. Očekujem da u njoj ne bude političara", rekao je Abazović novinarima nakon sastanka.

Mandatar bi do 8. novembra trebalo da iznese svoj plan u parlamentu.

Sastanku su pored Abazovića i Krivokapića, prisustvovali i lideri Demokratskog fronta DF Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojović, kao i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Sastanak je počeo minutom ćutanja zbog smrti mitropolita Amfilohija.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.