Prijete ozbiljne kazne zbog švercovanih potpisa podrške

 • Autor onogost.me
 • 09.03.2023. u 08:34
Osnovno državno tužilaštvo moglo bi se baviti slučajevima falsifikovanja lažnih potpisa podrške predsjedničkim kandidatima, kazali su za Portal RTCG iz podgoričkog tužilaštva. Oni su naglasili da građani, ukoliko utvrde preko aplikacije Državne izborne komisije da je njihov potpis podrške nekom od kandidata falsifikovan, tužilaštvu prijave te zloupotrebe.

“Tužilaštvo će postupati u skladu sa ovlašćenjima i ako za to bude osnova, procesuirati odgovorne”, kazali su nam iz ODT Podgorica.

Crnogorski zakon prepoznaje “falsifikovanje isprave” kao krivično djelo.

“Ko napravi lažnu ili izda neistinitu ispravu u pogledu javne isprave, testamenta, mjenice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona, učinilac će se kazniti zatvorom od tri mjeseca do pet godina”, predviđeno je zakonom.

Advokat Veselin Radulović smatra da je u pitanju falsifikat.

“Javna je tajna da to partije rade godinama jer su u posjedu biračkog spiska i ličnih podataka građana. Morao bi se naći način da se provjera potpisa vrši djelotvorno jer ovako to nema smisla”, kazao je Radulović.

Ovih dana sve više građana Crne Gore tvrdi da su sebe, uz lične podatke, našli među onima koji su navodno potpisima podržali nekog od predsjedničkih kandidata, iako to nijesu uradili, već je sada izgledno da su zloupotrijebljeni lični podaci i falsifikovani potpisi za podršku.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  DEMOS će podržati kandidata Pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora, saopšteno je iz te partije.
  Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nijesu ugrozili regularnost ukupnog izbornog procesa. Izbori su bili konkurentni sa sedam potvrđenih kandidatura za predsjednika Crna Gore, sprovedeni bez većih problema u organizaciji, dok su temeljna prava kandidata i birača, da slobodno predstave svoje programe, odnosno sprovedu svoje biračko pravo, u najvećem dijelu poštovana.
  Glavni odbor Građanskog pokreta URA podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora zakazanim za 2. april i pozvao sve njihove i članove i simpatizere da glasaju za novog predsjednika Crne Gore.