Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pripreme za izbore u Plužinama i Šavniku mogu početi: Predato ukupno osam listi

pluzine
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 28.09.2022. u 08:59
Opštinskim izbornim komisijama (OIK) u Plužinama i Šavniku sinoć do 23 sata predato je ukupno osam listi političkih partija i koalicija koje će učestvovati na lokalnim izborima 23. oktobra.

U Plužinama, rekao je predsjednik OIK-a te opštine Milodarko Jokanović, predato je pet listi.

Samostalno će nastupiti Socijalistička narodna partija (SNP) i Pokret URA. Nosilac liste SNP-a „Plužine znaju zašto“ je diplomirani pravnik i direktor tamošnjeg Parka prirode „Piva“ Slobodan Delić, a na listi je aktuelni i dugogodišnji predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić. Listu „Za budućnost Pive“ predala je Nova srpska demokratija, a prvi na listi je diplomirani ekonomista Zoran Blagojević. URA u Plužinama nastupa sa listom „Može Piva! Može Crna Gora! – dr Dritan Abazović“, a nosilac je Natalija Dobrilović Dondić. Demokrate u Plužinama na ovim izborima, za razliku od prethodnih 2018. godine, nastupaju u koaliciji sa Demokratskom srpskom strankom (DSS), a nosilac njihove liste „Aleksa Bečić-Demokrate-DSS.- Idemo ljudi“ je preduzetnik  Novica Gogić. „Prava stvar-koalicija napredak za Plužine-DPS-SD“ koaliciona je lista Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata(SD), a nosilac je inženjer metalurgije Dragan Ružić.

Za lokalnu vlast u Šavniku 23. oktobra „takmičiće se“  tri koalicije. Predsjednik šavničkog OIK-a Dušan Radanović Portalu Dana je juče kazao da je uvjeren da do ponoći neće biti predata više ni jedna lista. DPS i SD i u tom gradu nastupiće u koaliciji „Prava stvar- nastavljamo domaćinski za Šavnik-koalicija DPS-SD“ koju predvodi aktuelni predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić. Koalicionu listu „Idemo ljudi“ u Šavniku čine Demokratska Crna Gora, Pokret „Evropa sad“ i Ujedinjena Crna Gora, a nosilac je diplomirani turizmolog Novica Krsmanović. Koaliciji SNP-a i Nove srpske demokratije pridružila se i Demokratska narodna partija (DNP), njihova lista nosi naziv „Za budućnost Šavnika“ i na prvom mjestu je mašinski inženjer Gavrilo Cerović.

Jokanović i Radanović su istakli da slijede sjednice OIK-a na kojima će se provjeravati predate liste. One koje budu bez nepravilnosti biće odmah proglašene, a liste sa nedostacima imaće rok od 72 sata da ih otklone, nakon čega će uslijediti žrijebanje za redosled izbornih listi na glasačkim listićima, izbori Biračkih odbora i njihovih predsjednika i obuka članova. Biračke spiskove nadležno ministarstvo zaključiće sedam dana prije održavanja lokalnih izbora.

Izvor: dan.co.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.