Prvo da se izjasni sud, pa partije

Screenshot Youtube
 • Autor onogost.me
 • 08.07.2023. u 09:01
Demokrate i Građanski pokret URA će podržati smjenu predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića ukoliko sud bude utvrdio da je prekršio zakon, saopšteno je “Vijestima” u tim partijama.

Predsjednik nikšićke URA Dušan Golović rekao je juče da će “dalja podrška gradonačelniku zavisti od epiloga procesa pred institucijama”.

On je potvrdio da misli na sudsku odluku.

U Demokratskoj Crnoj Gori su takođe naveli da njihov stav zavisi od stava pravosuđa.

“Čuli smo javno iznesen stav predsjednika Opštine i želimo da vjerujemo da su ti navodi tačni, ali, ukoliko je suprotno, zaslužuje svaku osudu i dovodi u pitanje integritet nosioca javne funkcije”, naveli su u toj partiji.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista pokrenuo je proceduru za smjenu Kovačevića zbog, kako su naveli, nepoštovanja Ustava, povrede ugleda države Crne Gore i javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola.

Kovačević je držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranja državne himne 3. jula na svečanosti obilježavanja 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić. Policija ga je nedugo zatim saslušala i podnijela krivičnu prijavu zbog “krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore”.

Kovačević, smatra DPS, u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima.

Predsjednik Opštine je tvrdio da je namještao kaiš na satu, a nakon saslušanja u policiji je poručio kako je “sasvim jasno da je sumnjiv po ovom pitanju samo po osnovu toga što je Srbin i što se zna kakav stav ima o stihovima ratnog zločinca i deklarisanog fašiste Sekule Drljevića koji se nalaze u himni Crne Gore”.

Koalicioni saveznici u lokalnoj vlasti, koju su glasali za Kovačevića, osudili su ranije njegovo ponašanje, podsjećajući da se državni simboli moraju poštovati.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nakon trijumfa u prethodnom kolu domaćeg prvenstva, fudbalere Sutjeske danas na svom terenu očekuje meč 9. runde protiv Rudara.