Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

PzP i DF za jedinstven nastup opozicije na izborima u Nikšiću

df1111
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 26.12.2016. u 12:00

Pokret za promjene i Demokratski front smatraju da je, eventualnim izlaskom na lokalne izbore, jedinstven opozicioni okvir najbolji način da se dođe do prijeko potrebnih promjena u Nikšiću.

“Jedinstven opozicioni nastup obezbijedio bi realne šanse da opozicija pobijedi. Ovakvim načinom broj prosutih glasova bi bio sveden na minimum, a kroz Dontovu formulu donio bi vjerovatno i mandat više”, dodaju oni.

Pokret za promjene i Demokratski front pozivaju na opoziciono jedinstvo, a time i na zajednički eventualni izlazak na izbore.

Neprihvatanje ovakve inicijative, tvrde oni, jasan će biti signal ko želi i ko ne želi istinski da dođe do promjena, kao i ko iz razno raznih razloga daje podršku ne promjenama.

Pokret za promjene i Demokratski front smatraju da davanje publiciteta i prostora, onim sistemima koji nemaju realne šanse da pređu cenzus, predstavlja produkt „kuhinja“ koje ne žele promjene, jer svaki prosuti glas je glas režimu, a ne promjenama.

Oni vjeruju da će građani znati da osujete i sankcionišu „opozicionare“, kao i da će podržati one koji ih nikada neće izdati ni iznevjeriti.

“Pokret za promjene i Demokratski front su u prethodnom periodu pokazali dosljednost i pošten pristup prema građanima Nikšića. Demokratski front ima program, znanje i hrabrost da Nikšiću vrati stari sjaj i zato vjerujemo da će građani znati da cijene naše napore”, navode oni.

U ovim partijama smatraju da Nikšiću treba diskontinuitet u načinu vođenja i upravljanja gradom.

“Ekonomski podaci su priča za sebe, pa ne čudi što se aktuelni korupcijom nastali režim, smatra  još gorim od svojih prethodnika. Dovoljno je pomenuti da je dug Nikšića preko 40 miliona eura. Pametnom dosta”, poručuju oni

Takođe, Pokret za promjene i DF daju punu podršku naporima građana Župe, na putu ostvarivanja statusa opštine.

“Maćehinski odnos lokalne uprave, kao i ne razumijevanje potreba građana Župe, dovešće u budućnosti do formiranja nove, pa makar i gradske opštine”, zaključuju iz PzP i DF.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.