Radanović: U nedjelju bez izbora u Šavniku

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 23.12.2022. u 15:49
Ove nedjelje izbori u Šavniku neće biti održani na dva preostala mjesta jer, kako je Vijestima kazao predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK), Dušan Radanović, članovi OIK-a se nijesu mogli dogovoriti.

“Da se ponovo glasa bila su četiri člana, dok su četiri bila uzdržana tako da ove nedjelje neće biti glasanje, a šta će biti naredne sedmice za sada ne mogu ništa da kažem”, kazao je Radanović.

Na preostala dva mjesta, zgrada Opštine i selo Kruševice, gdje pravo glasa ima 541 birač, do sada je devet puta ponavljano glasanje.

Razlog ponavljanja izbora su incidenti i veći broj nepravilnosti koji su prethodnih nedjelja obilježili izbore u toj poddurmitorskoj varoši. Članovi biračkih odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvoljavali glasačima koji su, kako su tvrdili, iz drugih opština i sa šavničkim krajem nemaju nikakve veze, da glasaju.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

Na 21. biračkom mjestu glasao je 1.231 birač od 1.968 ukupno upisanih, što je 62,55 odsto.

Koalicija DPS-SD, koja trenutno vrši vlast u Šavniku, do sada je osvojila 549 glasova, koalicija “Za budućnost Šavnika”, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP), 571, dok je za koaliciju Demokrata, Evrope sad i Ujedinjene Crne Gore do sada glasalo 99 birača.

Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajući DPS-SD.

 

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predsjednik Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kazao je da misli da ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu, te da bi volio da neko dokaže suprotno. U emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore (TVCG), pokazao je uvjerenje o prebivalištu u Podgorici od 2021. godine i poručio da nema ništa protiv da MUP provjeri sve navode. Na pitanje o koalicionom sporazumu sa Demokratama, Spajić je ocijenio da nema potrebe da se ulazi u predizbornu koaliciju, ali da očekuje podršku Alekse Bečića i Dritana Abazovića.
  Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.