Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radanović: U nedjelju bez izbora u Šavniku

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2022. u 15:49
Ove nedjelje izbori u Šavniku neće biti održani na dva preostala mjesta jer, kako je Vijestima kazao predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK), Dušan Radanović, članovi OIK-a se nijesu mogli dogovoriti.

“Da se ponovo glasa bila su četiri člana, dok su četiri bila uzdržana tako da ove nedjelje neće biti glasanje, a šta će biti naredne sedmice za sada ne mogu ništa da kažem”, kazao je Radanović.

Na preostala dva mjesta, zgrada Opštine i selo Kruševice, gdje pravo glasa ima 541 birač, do sada je devet puta ponavljano glasanje.

Razlog ponavljanja izbora su incidenti i veći broj nepravilnosti koji su prethodnih nedjelja obilježili izbore u toj poddurmitorskoj varoši. Članovi biračkih odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvoljavali glasačima koji su, kako su tvrdili, iz drugih opština i sa šavničkim krajem nemaju nikakve veze, da glasaju.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

Na 21. biračkom mjestu glasao je 1.231 birač od 1.968 ukupno upisanih, što je 62,55 odsto.

Koalicija DPS-SD, koja trenutno vrši vlast u Šavniku, do sada je osvojila 549 glasova, koalicija “Za budućnost Šavnika”, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP), 571, dok je za koaliciju Demokrata, Evrope sad i Ujedinjene Crne Gore do sada glasalo 99 birača.

Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajući DPS-SD.

 

Izvor: Vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci