Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radivoje Nikčević: Želim da radimo u interesu svih građana

lala_nikcevic1
Onogost.me
  • Autor Marija Vujovic
  • 31.03.2017. u 09:48

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić Radivoje Lala Nikčević izabran je danas za predsjednika lokalnog parlamenta u narednom četvorogdištu. 

Sjednici je prisustvovalo 39 od 41 odbornika, a odsutne su bile Đurđina Jauković i Neda Bošković.

Nakon polaganja zakleteve, Nikčević se zahvalio svojim partijskim kolegama na inicijativi da on bude predsjednik nikšićkog parlamenta u narednom mandatu obećavši da će dati svoj puni doprinos da nikšićki parlament ostvari osnovnu ulogu koja mu, kako je kazao, po zakonu pripada.

„Želim da zajedno radimo u interesu, ne smamo onih koji su dali glas da ih predstvaljam u parlamentu, već i svih građana našeg grada. Uloga građana ne smije biti samo učešće na izborima, već im moramo pružiti priliku da učestvuju u kreiranju i donošenju odluka. Naša je obaveza da stvaramo uslove za demokratski dijalog, sučeljavanje različitih mišljenja, kreiranje ideja u cilju donošenja odluka koje će značiti stvaranje uslova za bolji kvalitet života svih naših građana“ , kazao je Nikčević.

On je kazao da rad lokalnog parlamenta i vlasti mora biti transparentan, čime se stvaraju suštinski preduslovi za efikasnu kontrolu i nadzor od strane građana, što će, kako je zaključio, doprinijeti i kvalitetu rada lokalne samouprave u cjelini.

„Mi smo dobili podršku građana da sprovedemo program koji znači ubrzan razvoj našeg grada, za još bolje i kvalitetnije usluge svih javnih preduzeća i ustanova, za stvaranje uslova za još veće učešće stranih i domćih investitora, a prije svega u cilju rješavanja prioritetnih zadataka, od kojih je svakako najbitnije rješavanje zapošljavanja naših građana“, poručio je on.

Već naredna sjednica Skupštine održaće se 3. aprila kada će na dnevnom redu biti izbor predsjednika opštine.

Na lokalnim izborima, koji su održani 12. marta lista Demokratske partije socijalista osvojila je 37 mandata, dok su preostala četiri pripala Socijaldemokratama.

Biografija Radivoja Nikčevića

Radivoje Lala Nikčević rođen je 1950. godine u Nikšiću. Po struci je mašinski inženjer. Dio svog radnog vijeka proveo je u Rudnicima boksita, gdje je u više navrata biran za predsjednika organa upravljanja, a u toku ovog radnog angažmana dobio je i visoko državno priznanje Medalju zasluga za rad koju je dodjeljivao predsjednik SFRJ.

Nikčević je bio i član CK Saveza komunista Crne Gore i predsjednik opštinskog komiteta. Od početka višestranačja u Crnoj Gori 1990. pa do 2016. godine u svim mandatima biran je za poslanika u Skupštini Crne Gore i predsjdnika Administartivnog odbora, a u više mandata bio je i član Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i Odbora za politički sistem i upravu. Godine 1998. bio je poslanik u Saveznoj skupštini.

Nikčević je član Glavnog odbora i član Izvršnog odbora Glavnog odbora DPS-a Crne Gore. U više mandata biran je za predjsdnika OO DPS-a Nikšić, a u tri mandata je bio odbornik u SO Nikšić.

Obavljao je dužnosti člana i predsjendika Upravnog odbora Fonda PIO, kao i člana Upravnog odbora Rudnika boksita Nikšić u dva mandata.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci