Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radnička partija danas organizuje prvomajski protest

0809cde8-39b6-4cc9-a904-8d8275689d0f
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 01.05.2018. u 05:45

Radnička partija će danas, prvomajskom šetnjom i skupom pod sloganom „Dva eura dnevno, zar je to život!“, obilježiti Prvi maj, Međunarodni praznik rada.

Kako je najavio ranije predsjednik Radničke partije Janko Vučinić, tim će postaviti pitanje da li se može živjeti sa dva eura dnevno odnosno sa radničkim platama koje su uglavnom od 200 do 400 eura.

“Svima je više nego  jasno  da je takav život od tolikih plata  život na donjoj granici siromaštva i da je nemoguće živjeti sa  dva eura dnevno koliko su nam odredili „eksperti“ iz Monstata u potrošačkoj korpi a kao dnevnu dozu za ishranu propisali „doktori“ iz Vlade”, naveo je tada on dodajući da nepoštovanje najosnovnijih radničkih prava nije jedini razlog prvomajskog protesta, već da su tu i ostale nepravde i anomalije u našem društvu.

 “Mnogo je toga trulo u državi Crnoj Gori i te trule daske kao što su izvršna vlast,sudstvo, tužilaštvo se moraju mijenjati. Pobunićemo se zbog pljačkaških privatizacija, zbog uništene privrede i ugašenih fabrika. Danas u  Crnoj Gori nema više industrije i o tome najbolje govori podatak da više jedan trgovinski lanac zapošljava radnika nego zajedno i KAP, Željezara, Rudnici ili, kratko rečeno, cijela industrija”, dodao je on. 

Šetnja će početi u 10h ispred sjedišta Radničke partije u Nikšiću, a nastaviće se ulicama grada kroz sam centar, Njegoševom do centralnog kružnog toka, a onda Vučedolskom ulicom i šetalištem Vita Nikolića do Spomenika palim borcima pod Trebjesom gdje će oko 11h nastaviti sa protestnim skupom.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci