Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radnička partija protestom obilježila Međunarodni praznik rada

protest
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 01.05.2016. u 14:04

Protestnom šetnjom ulicama Nikšića, a potom i skupom na Trgu Slobode, gdje se okupilo nekoliko stotina građana, Radnička partija Crne Gore obilježila je 1. maj, Međunarodni praznik rada.

Okupljenima se prvo obratio član predsjedništva Radničke partije, Vlado Šćepanović, koji je rekao da mu je čast da pozdravi okupljene koji protetsom obilježavaju 1. maj praznik rada i borbe za obespravljenu radničku klasu, pravdu i slobodu.

„Danas obilježavamo i dan Radničke partije, a ja želim da dam doprinos ujedinjenju lijevih i desnih u Crnoj Gori i kao komunista čestitam Vaskrs“, rekao je Šćepanović.

On je dodao da se u vrijeme Jugoslavije slavio život, a da se danas nema šta slaviti, nego treba napraviti bunt protiv vlasti, čijim je dolaskom, kako kaže, došlo sve što ne valja.

Prisutnima su se takođe obratio i predsjednik manjinskih akcionar Gornjeg Ibra, Sadik Klimenta, koji je akcenat stavio na siromaštvo, tačnije  na masovnu privatizaciju koja je, kako je istakao, posebno pritisla sjever. Potom su govorili predsjednik OO Radničke partije Bijelo polje, Dragan Radović, predsjednik OO Nove srpske demokratije, Janko Milatović, predsjednik opštinskog komiteta komunista, Nikšić Radislav Stanišić, koordinator Alternative Vesko Pejak, potpredsjednica Radničke Partije,  Željka Savković, te predsjednica OO Demokratske narodne partije, Vera Bulatović.

Potpredsjednik Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta, Veljko Vasiljević, rekao je da je 1. maj osim  što je praznik rada i dan za  pitanja  socijalne pravde koja su, kako je istakao, u Crnoj Gori davno ugrožena.

Predsjednik partije Janko Vučinić, posljedni se obratio okuplljenima i  rekao da je danas praznik rada i partije , ali da nema razloga za slavlje, ali ima veliki razlog za pružanje otpora .

"Radnik je nekada bio srećan radnik, a sada je gorka sudbina da djeca nadniče i budu socijalni slučajevi. Moramo da pružimo otpor, radnici su u teškom položaju, a takođe  treba da budemo spremni i za izgradnju pravednog društva“, zaključio je Vučinić.

Sa skupa je poručeno da će se novi protest održati već za dva dana, u Podgorici.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.