Razočaranje će smanjiti izlaznost

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 13.02.2023. u 12:38
Programski direktor NVO "Uzor" Marko Pejović kaže da su građani razočarani političkim promjenama, pa na predsjedničkim izborima 19. marta očekuje pad izlaznosti.

Na predsjedničkim izborima važna će, kako kaže biti izlaznost, posljednji put je bila 66%, dok ovog puta Pejović očekuje manju.

“Narod je definitivno razočaran kada je riječ o političkim promjenama, pa sve te predsjedničke kandidature ne daju optimizma jer se govori o osobama koje su dugo godina u politici i ne nude ništa novo”, kazao je Pejović, gistujući u Jutarnjem programu TVCG.

Očekuje se, podsjeća, da DPS predloži kandidata, a sada je već jasno da to neće biti nestranačka ličnost. Kandidatura Draginje Vuksanović Stanković, za Pejovića je očekivana.

“Bilo bi vrlo interesantno da vidimo ovakvu odvažnost političkih subjekata na parlamentarnim izborima da se samostalno prijave svoje liste i da vidimo njihovu snagu, kao što to rade na predsjedničkim izborima”, kazao je Pejović.

Dočekujemo još jedne izbore bez izmjena izbornog zakonodavstva sa oko 16% više birača od standarda u EU.

“Ne postoji politička volja za rješavanje ovih pitanja i izborna reforma je stavljena u zapećak”, kazao je Pejović.
Da je postojala politička volja, kako kaže, ne bismo imali situacije kao u Šavniku.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Povodom medijskih navoda o povećanju broja birača u biračkom spisku Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšptilo je da je birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine.