Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Reakcija opštinara: Optužbe Demokrata su klasična manipulacija

15682819_10206424463930738_848973341_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2016. u 15:02

Iz opštinskog Sekretarijata za finansije saopštili su danas da su troškovi reprezentacije previđeni budžetom za iduću godinu jednaki troškovima prethodnih godina, te da se sredstva namijenjena za službena putovanja odnose na sve zaposlene.

To je saopšteno povodom jučerašnjih kritika Opštinskog odbora Demokrata, u kojima je navedeno da je za troškove službenih putovanja predsjednika Opštine izdvojeno 18.500, a za reprezentaciju 28.000 eura, karakterišući takve cifre nedomaćinskim i rasipničkim.

Đoko Krivokapić, sekretar Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništvo, u odgovoru Demokratama, ističe da se radi o klasičnoj manipulaciji, jer se sredstva za reprezentaciju i putne troškove koriste za brojne posjete i ugošćavanje stranih delegacija i donatora, od kojih je grad u minulom periodu imao višestruke koristi.

”Mi smo samo u skorije vrijeme imali dvije donacije oko 200.000 kompanije Adriatic Properties za izgradnju parkinga kod Doma revolucije i 150.000 od NR Kine za uređenje trotoara oko Trga. Zamislite situaciju da imamo takve donacije, a da nijesmo u stanju da kao ljudi pođemo, potpišemo ugovore i zahvalimo se na donacijama, ili ih ugostimo ovdje u gradu. Za to su namijenjena ta “sporna” sredstva o kojima su ovih dana pričaju iz redova Demokrata”, kazao je Krivokapić na današnjoj sjednici SO Nikišić.

Takođe, on ističe da je netačno da je budžetom Glavnog grada izdvojeno 6.000 eura za službena putovanja.

‘“Radi pravilnog informisanja javnosti u budžetu opštine Podgorica za službna putovanja je namijenjeno 90.000 eura, a samo za troškove gradonačelnika 6.000 eura, a 18.500 koje smo mi opredijelili odnose se na sve naše zaposlene, na kompletnu lokalnu upravu i sve naloge potpisuje predsjednik, tako da je to jedina istina”, pojasnio je Krivokapić. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.