Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Savjet mladih DPS-a: Mladi da iskoriste prednosti Tehnopolisa

mladi_dps1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2016. u 15:34

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Nikšić pozvao je inovativne mlade ljude Nikšića da iskoriste prednosti Tehnopolisa, razvijajući sopstvene biznis ideje i tako postanu uspješni preduzetnici.

Kako kažu, Tehnopolis ima sve što je potrebno za razvoj mikro i malih preduzeća.

„Pored kancelarija tu su laboratorije za biotehnička ispitivanja, laboratorije za industrijski dizajn, sale za sastanke, prostori za različite istraživačko-proizvodne djelatnosti i Data centar“, navode iz Savjeta mladih DPS-a.

S tim u vezi, oni kažu da je neophodno da biznis ideja bude primjenjiva u praksi, inovativna i prije svega tržišno orjentisana, da bi se ušlo u program podrške.

Iz Savjeta mladih te partije izražavaju uvjerenje da će Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis biti ključna tačka razvoja projekata ne samo u Nikšiću, već i u cijeloj Crnoj Gori.

„Koliki je značaj Tehnopolisa najbolje govori podatak da će do kraja oktobra biti zaposleno oko 100 ljudi. Tehnopolis će biti dom za sve preduzetnike, poljoprivrednike, naučne radnike, ljude sa idejom, ali prvenstveno za mlade koji svoju budućnost vide u preduzetništvu i stvaranju novih vrijednosti kroz realizaciju sopstvenih ideja“, navodi se u saopštenju.

Otvaranjem Tehbopolisa, Nikšić je, dodaje se, dobio reprezentativan objekat u centru grada.

„Zahvaljujući Opštini Nikšić, Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu nauke na mjestu ruiniranog Doma vojske, u centru grada, dobili smo reprezentativan objekat, prije svega namijenjen mladim inovatorima. Lokalna uprava Nikšića podrškom izgradnji Tehnopolisa još jednom je dokazala da je posvećena rješavanju problema mladih ljudi, te da je spremna da podrži sve projekte koji će doprinijeti smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj opštini“, zaključuju iz Savjeta mladih DPS-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci